6 litre değiştirildi , filtre değişimi de yapıldı ama uygunluğunu kontrol edemedim .
Yağ değişimi öncesi vuruntu yok denecek kadar azdı. Araç ısınınca vuruntu olmuyor , motor yeni çalışınca ilk geçişte aracı sendeliyor
Geçişten kastınız 1-2 arasında ise ;
Soğuk motor/şanzımanda geçiş hissedilir aslında bu vuruntu değildir bazen buna vuruntu diyenler oldu denk geldiklerimde baktığım arabalarda bu vites geçişi hissedilirdi normaldi.
Bunun sebebide 4 ileri olması 1 vitesin torkunun diğerlerine göre fazla olması.
Homojen dağılım dediğimiz güncel 6 ileri gibi şanzımanlara göre daha fazla olması.
Aynen bu sık duyulan bir mevzu, peki çare nedir, çareyi bulan var mıdır, varsa ne şekilde çözüm bulmuştur? Benim aklıma tek gelen viskozite ile oynamak, o da soğuklarda şanzıman ilk çalışmada ne kadar sağlıklı olur korumak için düşündürücü.100-150 bin km yağı değişmemiş şanzımanın yağını değişince; bakımsızlıktan oluşan aşınmaların yeni yağın ince ve temiz olmasından gizlenen sorunların ortaya çıktığı fln söylenir.
Farklı başlıklar altında da konuşuldu diye hatırlıyorum.Aynen bu sık duyulan bir mevzu, peki çare nedir, çareyi bulan var mıdır, varsa ne şekilde çözüm bulmuştur? Benim aklıma tek gelen viskozite ile oynamak, o da soğuklarda şanzıman ilk çalışmada ne kadar sağlıklı olur korumak için düşündürücü.
Antifriz olayının çaresi radyatör değiştirmek, bunun çaresi peki, şanzıman değiştirmek miFarklı başlıklar altında da konuşuldu diye hatırlıyorum.
Bakımlı ise korkma değiştir , bakımsız ise el altma diyorlar diyen şanzıman ustalarınada denk geldim.
Ustada müşteri buna inanmıyor şanzımanı sen bozdun diyor diyor.
uzun süre Antifirizsiz kullanıp sonrada antifirz eklemek ile çıkabilecek sonuçlara kaltmak gibi aynı durum kısacası.
Eskiden manuel şanzımanların dişli veya şanzıman içindeki diferansiyelden gelen ötmeleri, bilya sesi vs gibi durumlar için katkılar olurdu.Aynen bu sık duyulan bir mevzu, peki çare nedir, çareyi bulan var mıdır, varsa ne şekilde çözüm bulmuştur? Benim aklıma tek gelen viskozite ile oynamak, o da soğuklarda şanzıman ilk çalışmada ne kadar sağlıklı olur korumak için düşündürücü.
Farklı başlıklar altında da konuşuldu diye hatırlıyorum.
Bakımlı ise korkma değiştir , bakımsız ise el altma diyorlar diyen şanzıman ustalarınada denk geldim.
Ustada müşteri buna inanmıyor şanzımanı sen bozdun diyor diyor.
uzun süre Antifirizsiz kullanıp sonrada antifirz eklemek ile çıkabilecek sonuçlara kaltmak gibi aynı durum kısacası.
Hissettiğin vuruntu Yukarılarda bahsi geçen, soğuk Şanzımanda 1'den 2'ye geçen vites değiştirme hissiyatı olabilir, gerçek vuruntu değilse sadece hissedilen bir vites geçişi ise normal bir durum denilebilir.6 litre değiştirildi , filtre değişimi de yapıldı ama uygunluğunu kontrol edemedim .
Yağ değişimi öncesi vuruntu yok denecek kadar azdı. Araç ısınınca vuruntu olmuyor , motor yeni çalışınca ilk geçişte aracı sendeliyor
Buna inandınız mı??Hocam tam değişim yapmak riskli. Sanziman yagini sadece aşağıdan bosaltip yukaridan ekleyerek yapmak lazim. o da yaklasik 3 litre yag gerektiriyor. Diger türlü farkli müdahalelerle sanzimanda kalan diger yag bosaltilinca geri yukardan doldurulurken o kisimlara tamamen yag dolmayabiliyormus ve hava kaldigi icin sistemde bu tür vuruntu vb sıkıntılar olabiliyormuş. O yüzden yetkili servislerde 3 litre degistiriyor genelde.
Buna inandınız mı??
7 litrelik kirli yağın 3 litresini boşaltıp kalan kirli yağın üzerine yeni yağ eklemekle ne kadar yağ değişimi amacına ulaşır??
İkinci soru; şanzıman içinde hava boşluğu nasıl kalır??
Servisin komple değişim yapmıyor olmasının tek nedeni, risk almamaktır, çünkü komple değişimde, içindeki yağın komple boşaltılması beceri gerektirir ve risk içerir. Servislere beceriksiz demiyorum, sadece risk almıyorlar.
Abi bu konuyu Adem Usta'yla da konuştuk bir süre. Özellikle eski şanzımanlarda komplesinin tek seferde değişimi risk içeriyor ve kendisi de bu konuya temkinli yaklaşıyor. Önerisi bir kaç aşamada tamamen değişimin gerçekleşmesi. 3 litre olarak değiş, sonra tekrar 3 litre olarak değiş, yağın durumu içine sinene kadar bunu tekrarla, e tabi bu da bütçe meselesi. Ama nihayetinde şanzımanı yemekten daha iyidirBuna inandınız mı??
7 litrelik kirli yağın 3 litresini boşaltıp kalan kirli yağın üzerine yeni yağ eklemekle ne kadar yağ değişimi amacına ulaşır??
Servisin komple değişim yapmıyor olmasının tek nedeni, risk almamaktır, çünkü komple değişimde, içindeki yağın komple boşaltılması beceri gerektirir ve risk içerir. Servislere beceriksiz demiyorum, sadece risk almıyorlar.
Hocam zaten yag camur gibi olana kadar beklemeden değişim yapilmasi gerekiyor. Surekli iyilestirme yaparak yag iyice bozulmadan degisim yapmis olunuyor. Normalde tam yag değişimi icin 100bin derler ama biz her 30 40 bini gecirmeden 3 litre degisim yaparsak sıkıntı olmaz kirlenme konusunda. Hava yapma konusu da yabanci forumlarda sıkça konusuluyor.sadece mazda icin degil diger araclarda da gecerli.Buna inandınız mı??