Komple otomatik şanzıman yağı değişimi mi sorduğun şey??acaba gaziantep te ya da ankara da nerde vardır. şimdiden teşekkürler
Ankara'da @BEY Otomotiv ile görşürseniz yardımcı olurlar.
Komple otomatik şanzıman yağı değişimi mi sorduğun şey??acaba gaziantep te ya da ankara da nerde vardır. şimdiden teşekkürler
acaba gaziantep te ya da ankara da nerde vardır. şimdiden teşekkürlerMedeniyetin beşiği
soralım@BEY Otomotiv 'e soralım mesela
evet komple makine ile otomatik şanzıman yağı değişimiKomple otomatik şanzıman yağı değişimi mi sorduğun şey??
Ankara'da @BEY Otomotiv ile görşürseniz yardımcı olurlar.
acaba gaziantep te ya da ankara da nerde vardır. şimdiden teşekkürler
soralım
Mesaj otomatik birleştirildi:
evet komple makine ile otomatik şanzıman yağı değişimi
Doğuyu da siz yoğunlaştırın forumun dayanışma gücü adına.Başka bir konudan gelip burayı tekrar canlandıralım. Az çok anladığım kadarı ile forumdakiler batı yoğunluğunda ama bilgisi olan var mıdır acep. Doğuda makine ile değişim yapan var mı? Bilgisi olan duyan işiten?
Riskleri neymiş??Şimdi aradım Malatya'da bir usta ile görüştüm. 122 binde araç önceden yağ değişti mi bilinmemekte olan bir aracın makine ile değişimi çok riskli eğer olacak problemleri göze alıyorsanız yaparız demekte..
Normal yağ + filtre değişimine ortalama 3200 ₺ fiyat verdi
Makineyle değişime ortalama 6500 ₺ fiyat verildi...
Abi risk şu; uzun süre değişmediyse muhtemel içerisinde çapak aşınma vs varsa tamamı boşaltılıp yeni yağ konulduğunda o boşlukları doldurmayıp arıza yapma ihtimali oluyor, ustalar bu riske girmiyorlar. Adem Usta da bu yüzden parça parça değişimi öneriyor. Sadece hazneyi değiştir, kullan bir süre sonra tekrar değiş. 2-3 değişimde yağın yüzde doksanı yenilenmiş oluyor zaten.Riskleri neymiş??
* * *
Komple değişimde Sıkıntılı bir durum/risk varsa, mevcut yağın 4 litresini çıkarıp yeni 4 litre yağ eklemeye de gerek yok...
Bu benim görüşüm tabi.
2-3 hatta 4 değişim için maddi güç varsa en iyisi bu zaten.Abi risk şu; uzun süre değişmediyse muhtemel içerisinde çapak aşınma vs varsa tamamı boşaltılıp yeni yağ konulduğunda o boşlukları doldurmayıp arıza yapma ihtimali oluyor, ustalar bu riske girmiyorlar. Adem Usta da bu yüzden parça parça değişimi öneriyor. Sadece hazneyi değiştir, kullan bir süre sonra tekrar değiş. 2-3 değişimde yağın yüzde doksanı yenilenmiş oluyor zaten.
Böyle bir risk varsa hiç elleme bence.Bülent abinin dediği gibi. Yağ kaçağı, ses, vites geçişlerinde vuruntu yaşanabilme ihtimali varmış. Eğer bu güne kadar değişip değişmediğini bilmiyorsan ve şanzımanda sorun yoksa değiştirme dedi. Yani değişip problem olursa gelip benim başımı ağırtma beni de piyasaya kötüleme demekte bence
Güzel bilgiler için teşekkürler.Rölanti Sorunu konusunda bahsettiğim bu gün görüştüğüm Elazığ, Honda bayisindeki Serdar Ustamın tavsiyelerini buraya eklemek isterim. Adem Ustanın prensibiyle olaya yaklaşmış bence..
Tork konvertörlü şanzımanlarda makine ile yağ değişimi yapılmaz.. Tork Konvertörün içindeki yağı makine ile istesen de içini açmadan değişemezsin zaten bir tıpası boşaltma imkanın yoktur. Öncelikle şanzıman içindeki yağ boşaltılır, şanzıman filtresi değiştirilir ve 4 lt yağ eklenir. Daha sonra aracı ortalama 5 bin km kullanırsın ve konvertörün içindeki yağ ancak o kilometrelerde diğer yağ ile karışır. Daha sonra gelinir tekrardan yağ değişimi yapılarak içindeki yağ yenilenmiş olunur ve ortalama yine benim tavsiyem en fazla 40 bin km'de bir bu işlem yapılması gerekir. 4 ileri Tork konvertörlü şanzıman piyasada yıllardır eline kimsenin su dökemediği şanzımandır. Skyactiv ile bunun bir üst segmentine geçilmiştir ama bu araçtaki şanzımanlar ciddi anlamda bilgi ustalık gerektiren şeydir. Makine ile değişim çözüm değildir. Önce şanzıman içindeki pis yağ boşaltılıp daha sonra tork konvertörün içindeki yağ ile karışması beklenir sonra kirlenen yağ tekrardan değişmelidir demekte..
Bunu anlatırken bir şanzıman gösterdi içi açılmış. Bak dedi bu senin aracındaki şanzımanın ta kendisi bire bir aynısı. Konvertörün yapısını gösterdi. Hatta açmak için biraz da uğraştı (fotoğraf yada video çekmediğim için sonradan pişman oldum ama aklıma gelmedi o an) çalışma mantığını yağ dolaşımını ve yağların hemen bir birine karışmamasının sebeplerini detaylı anlattı..
Benim de aklıma yatan mantık bu oldu. Bende ay sonu bu şekilde değişeceğim
Golf 4 üm vardı 99 model, alır almaz yetkili VW servisine götürdüm yağ değişimi için, biz değiştirmeyiz değiştirmenizide önermeyiz dediler.. Mazda 6 yı 2015 te aldım ertesi gün yetkili servis Derya ya gittim değişim için, bunların yağı değişmez illa değişim istiyorsan 4lt boşaltalım yenisini koyalım dediler ama bi anlamı yok dediler... O günden sonra vazgeçtim bu işi araştırmaktanOtomatik şanzımanda yağ değişimi yapılmaz...