Aynı fikirdeyim fakat; bu plakalar ile bir gün mutlaka sorun yaşarsın gibi geliyor...Yasal olmamayı bir kenara koyarsak çok güzel olmuş, güle güle kullanın
Muayeneden app plaka hafif kusurlu olarak geçiyor ama yol uygulamasında trafik görevlisinden geçmemesi ve 92 lira ceza yemesi hatta aracın bağlanma ihtimalleri var.
Bu ülkede modifiye suç olmaktan çıksın ....sanki araçta uyuşturucu bulmuş bağlatıp çektirmiş...çok büyük meziyet...
ASUS_Z00AD cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Sayın Mazdacılar artık orjinal olmayan veya orjinal olup üzerinde değişiklik yapılmış tüm plakalar muayenede hafif değil AĞIR KUSUR sayılacakmış. Poliste yakalarsa bir defaya mahsus ve bir hafta içinde değiştirmek şartıyla salıverecekmiş, sonrası yediemin garajı. Duyduk duymadık demeyin.
Sayın Mazdacılar artık orjinal olmayan veya orjinal olup üzerinde değişiklik yapılmış tüm plakalar muayenede hafif değil AĞIR KUSUR sayılacakmış. Poliste yakalarsa bir defaya mahsus ve bir hafta içinde değiştirmek şartıyla salıverecekmiş, sonrası yediemin garajı. Duyduk duymadık demeyin.
Ayrıca ben de önde kare plaka var ama o güzel ızgarayı boşaltacak şekilde plakayı aşağıya takmak istiyorum. O aşağıdaki boşluk havalandırma ızgarası ama radyatör değil de karter yağ soğutması için diye bişeyler okumuştum. Bununla ilgili net bilgisi olan var mı acaba? Teşekkürler.
(Yani sen kalk KODO diye bir sanat eseri yarat sonrada tam en vurucu yerine kuş kondur, başka bir çözüm bulunmalı.)
Bu bahsedilen sorun, makyaj ile giderilmiş durumda... Senin için ise; bir ebat küçük boyda kare plaka bastırmak en doğru çözüm bence.Karemsi ön plaka var ama plakanın alt köşeleri krom çerçevenin üstüne geliyor ve beni sinir ediyor. Plakanın üzerine oturduğu plastik çerçevenin çerçevesiz versiyonu yok mu acaba merak içindeydim. Madem konuyu da buldum sorayım dedim. Soruyorum.
Daha güççüğü yasal olacak mı ki?Bu bahsedilen sorun, makyaj ile giderilmiş durumda... Senin için ise; bir ebat küçük boyda kare plaka bastırmak en doğru çözüm bence.
Plaka basımı yapan yerlere bu durumu sorabilirsin, muhtemelen herhangi bir sakıncası yoktur. (Bence)Daha güççüğü yasal olacak mı ki?
Yeni düzenleme metnini internet ortamına bulabilen var mı sayın arkadaşlar?
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
"MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentleri ile üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“2) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre"
Standart dışı plaka kullanımı hakkında yeni düzenleme.. - Ocak Medya
"Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 427 Türk Lirası idari para cezası verilir 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 876 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir."
Buna göre en küçük 15x30 olabiliyor. Kanun hükmünde kararname ile 427 TL ve akabinde trafikten men çaktıkları için daha küçük yaptırmaya yürek dayanmaz.
Bendeki zaten izin verilen ölçülerin en küçüğüymüş ve anlaşılan o köşelerden kurtulamayacaz.
Başbakanlık Mevzuatı Geliştirme ve Yayın Genel Müdürlüğü
"MADDE 6 – Aynı Yönetmeliğin 53 üncü maddesinin birinci fıkrasının (b) bendinin (2) ve (3) numaralı alt bentleri ile üçüncü fıkrası aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.
“2) Otomobil, kamyonet, minibüs, kamyon, çekici ve otobüslerde ön plaka 11x52, arka plaka 11x52 veya 21x32 santimetre; plaka yerlerinin bu ölçülere uymaması halinde ölçüler 15x30 santimetre"
Standart dışı plaka kullanımı hakkında yeni düzenleme.. - Ocak Medya
"Yönetmelikte belirtilen nitelik veya ölçülere aykırı plaka takan, öngörülen sayıda plaka takmayan ya da farklı okunmasına veya okunamamasına neden olacak şekilde plakasında değişiklik yapan araç sahibine 427 Türk Lirası idari para cezası verilir 7 gün süre tanınır. Bu süre sonunda tescil plakalarını uygun duruma getirmeyenler hakkında 876 Türk Lirası idari para cezası verilir ve tescil plakası uygun duruma getirilinceye kadar araç trafikten men edilir."
Buna göre en küçük 15x30 olabiliyor. Kanun hükmünde kararname ile 427 TL ve akabinde trafikten men çaktıkları için daha küçük yaptırmaya yürek dayanmaz.
Bendeki zaten izin verilen ölçülerin en küçüğüymüş ve anlaşılan o köşelerden kurtulamayacaz.