Dönemin D segment Japonların'dan bir fazlası yoktur, aşağı yukarı hepsi aynıdır.
LPG deposunu tam boşalttıktan sonra kaç sefer alınan gaz litresi birbirini tuttu hele söyleyin gari bana?LPG deposu tamamen boşalıp X litre alıp km'yi sıfırlar ve gaz bittiğinde oran orantı hesabı yapılırsa sağlıklı sonuç çıkar
Tamam sen 100 km git öyle hesapla, bir şey fark etmez. O da en fazla 50-60 liralık benzin yapar. Onu da almayacaksan bilemiyorum o Maxima'ya nasıl bakacaksın sen? Benzin ışığı sürekli yanık mı gezeceksin? O benzin elbet alınacak sadece 3-5 ay önden doldurmuş oluyorsun hepsi bu.Anlaşılan İzmir de benzin ucuz
Neyse abi ne kadar yaktığının da pek bi önemi yo aslında
Benzin deposu fullenecekmiş sonra tekrar fullenecekmiş. Gitti maaşın yarısı
50 60 liralık benzin alırım abi. Aramızda lafı olmaz.maximaya nasıl bakacaksın derken içim de fırtınalar kopuyor deme öyleLPG deposunu tam boşalttıktan sonra kaç sefer alınan gaz litresi birbirini tuttu hele söyleyin gari bana?
Forumda da çok konusu geçti.
Atıyorum tank 30 litre, "tamamen bitirdim ve 25 litre gaz aldı" cümlesinin açıklaması "depoda biraz boşluk olmalıdır" mesela?
Yine aynı 30 litrelik tank 35 litre gaz aldı (bu durumu ben de yaşadım) "bilmem sıkışma oranı, pompanın hortumundaki bilmem boşluk veya pompadaki katakulliler vs."
Şimdi biz nasıl sağlıklı hesap yapacağız? Bana de ki "tanktaki gaz tamamen bittiğinde ben her seferinde X litre gaz aldım" o zaman amenna...
Mesaj otomatik birleştirildi:
Tamam sen 100 km git öyle hesapla, bir şey fark etmez. O da en fazla 50-60 liralık benzin yapar. Onu da almayacaksan bilemiyorum o Maxima'ya nasıl bakacaksın sen? Benzin ışığı sürekli yanık mı gezeceksin? O benzin elbet alınacak sadece 3-5 ay önden doldurmuş oluyorsun hepsi bu.
Depo bitti 15 lt aldın ve 120 km gittin.Depo bitince atıyorum 50 liralık 15 litre aldın ve 120 km gitti yani 12.5 lt çıkıyor burda nasıl bir hata olabilirki. Haaa aracın tüp bitince benzine geçmesinde farklılıklar oluyorsa sonuç o zaman yanıltır diye düşünüyorum ben
Benimki tutuyor artık, hep 39 lt küsür..Depo bitti 15 lt aldın ve 120 km gittin.
Peki 15 lt gaz alırken depo gerçekten tam bitmiş miydi? Sen 15 litre alırken gerçekten 15 litre gaz basıldı mı? Senin depon gerçekten 15 litre kapasiteye mi sahip ve deponun bitişinden bir sonraki dolumda yeniden tam 15 litre gaz aldı mı? Bu soruların hepsi "evet"se hesap doğrudur. Fakat hiç bir zaman bu hesap böyle olmuyor.
Bir önceki mesajımda da bahsettim gariplikleri. Forumda da konusu döndü. 40 litrelik tank 45 litre gaz alıyor. Hadi diyelim ki sıvı gaz sıkıştırıldı falan filan, bir bakıyorsun bir sonraki tam dolumda da 34 litre almış. Şimdi ne oldu, genleştirildi mi?
Bunlar hiç başınıza gelmedi mi gerçekten? Yukarıda da aynı soruyu sordum:
LPG deposunu tam boşalttıktan sonra aldığınız her tam dolumda kaç sefer alınan gazın litresi birbirini tuttu?
Aynı pompadan alıyorum ve şu an hep tutuyor.Ben yanlış biliyormuşum o zaman. Bu konuyla ilgili LPG dolum / litre / fulleme / boşaltma / pompa basıncı / pompa oyunları vs. gibi sorunları yaşayanlar beni şaşırtmış.
Pompa basıncı farklılık gösterebilir. Güvenilir yerden bir kaç kez alıp hesap yapılırsa aracın 0.25 lt doğruluk payı ile ne kadar yaktığı tespit edilir bana göreBen yanlış biliyormuşum o zaman. Bu konuyla ilgili LPG dolum / litre / fulleme / boşaltma / pompa basıncı / pompa oyunları vs. gibi sorunları yaşayanlar beni şaşırtmış.
Aynı pompadan alıyorum ve şu an hep tutuyor.
Tutmasa da arabanın ortalama ne yakacağı az çok hesaplanabilir.
38 lt ye göre yap, ortalama bişey çıkar Tam ölçüm olmasa da. Milimi milimine ölçüm benzinlide bile yapılamıyor ki zaten..Tutmazsa kesinlikle hesaplanamaz abi.
Depon tamamen boştu 40 lt LPG aldın ve ve tamamen bitirdin. Bitene kadar kaç km gittiğinin önemi sonra tekrar doldurdun 36 lt aldı. Bu araç X km'de kaç litre LPG harcadı şimdi?
Km ile hesap edelim ki fark daha belirgin olsun. Kolay hesap yapabilmek ve rakam düzgün çıksın diye farazi 40 lt ile 500 km gittin diyelim. Sonra tekrar doldurdun 36 lt aldı. Şimdi neye göre hesap yapacaksın? İlkine göre hesaplarsan 100 km'de 8 litre; ikinci alımına göre hesaplarsan da 100 km'de 7,2 litre sarfiyatın oluyor. Hangisi doğru?
Dağ dağa kavuşmaz ama Mazda Garaj'da, Maxima sahibine böyle kavuşur... Hey gidi hey ki, ne hey...Fotodaki araç benim ilk maximam hey gidi hey
Benzinin LPG gibi sıkıştırmaya elverişli olmadığından ve benzin tankının da hacmi belli olduğundan istesen de bir yerden sonra dolduramazsın o benzini o depoya. Yani istersen pompada yazana hiç bakmasan bile olur. O tank kaç litreyse alacağı miktar da odur. Ayrıca LPG tankında tankın dolduğunu gösteren şey basınçtır, basınç sayesinde dolum biter ve bu basınç aynı tankta zamana göre değişken olabilmektedir. Benzin alırken ise tabancayı attıran aracın deposundaki basınç okuyucu değil pompadakidir ve görece daha az değişkenlik gösterir. Onu da garantiye alalım ve benzini, yakıt deposunun ağzında görene kadar koyduralım. Misal 60 lt aldı. Gezdik tozduk ve benzini son damlasına kadar kullandık, tekrar benzin alacağız diyelim. Şimdi bu tankın ne kadar alacağı zaten bellidir, bir öncekinde ne almışsa tam o kadar. Bir de benzinin, kapalı alanda LPG gibi sıcaklığa göre hacmi değişmez hep aynıdır.38 lt ye göre yap, ortalama bişey çıkar Tam ölçüm olmasa da. Milimi milimine ölçüm benzinlide bile yapılamıyor ki zaten..
Nissan cefiro A31 maximanin ağabeyi ,elektronik kontrollü süspansiyon,kendinden kararan dikiz aynası,arka tekerleklerde ayrı direksiyon kutusu, bazı modellerde 4 çeker ve efsane toyotanın 2jz sinin en büyük rakibi RB motorlar.... Güzel ülkemizde laurel altıma adı altında karbüratörlü 105 HP lik saydığım donanımların hiçbirine sahip olmayan demir yığını ( bendede halen 1 adet mevcut)Dönemin D segment Japonların'dan bir fazlası yoktur, aşağı yukarı hepsi aynıdır.