Muygun
Şu Tiğin
Yine benAçmış olduğun konu mevcut konumuz ile birleştirilmiştir, konuyu incelemekte fayda var.
Edit; 444 markalı lpg katkısı var küçük bir aparat ile tanka konuluyor bulabilirsen koymanı tavsiye ederim.
Kullanım şekli; Lpg tankı boşa yakın olacak bu katkıyı koyduktan sonra 2-3 litre lpg alıp depoyu bitireceksin.
Enjektör temizleyici kullanmayı düşünüyorum. Geçen hafta aracın tüm sıvılarını değiştim motor yağı hariç fren, direksiyon hidrolikleri, antifirizini şanzuman yağını filan. Ustama şu ilk çalıştığında motor soğukken yaptığı titremeyi sordum biraz hasbihal ettik. Sadece motor geceden sabaha çalışmamışsa yada şöyle diyeyim tamamen soğuduktan sonra çalışınca rolanti düşüşe geçerken 1500 devirlerde 3-5 saniyelik şiddetli titreme yapıyor ve arza ışığı 4-5 defa yanıp yanıp sönüyor. Kendi obd cihazımla baktığımda ateşle sistemi hatası veriyor fakat hata kodunu hatırlayamadım. Sanırım silindir 1 yada 2 hatasıydı. Rolanti 1000'lere inince saat gibi çalışıyor araç. Başka da hiç bir problemi yok. Bujiler yeni daha 4 bin km olmadı. Motor yağı da aynı zamanda değişti. Araç 124500 km'de. Ustam bir çok sebepten yapar dedi. Bende ağır basan sebeplerden 2 tane var. 1'i enjektörler ( araç 11 yıldır lpgli) 2. sebep subaplar göz kırpıyor. Eğer subaplarsa zaten bir süre sonra güzel bir masraf açacak bana.. Ama enjektörleri de enjektör temizleyici ile bir denemek istiyorum.
Şimdi 2 markada kararsız kaldım.
Liqui Moly benzinli enjektör temizleyici
Würth benzinli enjektör temizleyici
Bu markalardan hangisini önerirsiniz? Kullanmanın avantajının yanında dezavantajı olur mu?