Karter muhafazasının sactan veya çelikten olmasının faydasını defalarca görmüş birisi olarak imkanınız varsa yaptırın ama piyasada orijinal ürün olmadığı için yaptırmak epey zahmetli olacaktır. Tabi olayın "ne kadar ihtiyaç duyulacak" noktası var ki herkesin kendi şartlarında değerlendireceği bir husus...
Zamanında 99 Bora'mız bilmiyorum spor yay mı vardı, 2.5'luk kola şişesinin üstünden geçmiyordu, yoldaki kanalizasyon kapakları falan yüksek olunca, yolda taş olunca, bozuk satıhta falan altını sürekli vururduk. Altında sac koruma vardı.
Arkadaşımda 2004 Scenic var, benim araçtan daha alçak bir araç ve bahçeye gittiğimizde patikada sürekli altını vura vura gidiyor. Altında sac koruma var.
Bizim düldül 195/65 ile yerden oldukça yüksek, ATV'den sonra pek kullanmasam da patikaya falan girdiğimde gönül rahatlığıyla giriyorum. Ancak geçen kış yağmurlu bir günde, hava kararmadan bahçedeki hayvanlara bakıp döneyim diye giderkene yağmur sularının akması ile kanallaştığı bir noktada lastik kaydı. Altında koruma yok ve sonuç bu...
Çok ince bir yırtıktı ancak akşamın o saatinde yağ bitmeden aracı ustaya ulaştırıncaya kadar iyi stres yaptırtmıştı. Diğer taraftan ince bir yırtık da olsa şüphelenip kontrol ederken farketmiştim, farketmeseydim ertesi sabah işe giderken motoru kilitlemeyle sonuçlacak elim bir kaza olacaktı.