- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Her aldığım arabada yaptığım ilk işlerden birisi yağ değişimi. Eski yağı kim değiştirdi? Nasıl değiştirdi? Hangi yağı kullandı? soruları beni rahatsız ediyor.
Yeri geldiğinde aracın sınırlarını zorlayan birisi olarak bu kuşkuları kafamdan atıyorum.
Motorumuz 4a92 kodlu 1.6
Ne yaptım?
Kitapçığı açıp hangi yağı kullanmam gerekiyor yağın karşılaması gereken değerler nedir bunlara baktım.
Bulunduğum iklime 5-30 uygun görünüyor (Servis ve özel servis tavsiyesi de bu yönde idi.)
Şu değerleri karşılaması gerekiyordu;
Yağ filtresi olarak Filtron OP 575 kullandım.
Yağ-filtre değişimi için alt muhafazayı komple sökmeye gerek kalmıyor, değişim için ayrı bir kapak var 5 adet 10mm civatayı sökerek kapağı kenara alıyoruz.
Karter tapası 17mm lokma. Sıkma Torku 40nm.
Yağ filtresini elle söktüm, elle sıktım.
4,4 lt civarı yağ aldı.
Gerisi bildiğiniz değişim prosedürleri.
Yeri geldiğinde aracın sınırlarını zorlayan birisi olarak bu kuşkuları kafamdan atıyorum.
Motorumuz 4a92 kodlu 1.6
Ne yaptım?
Kitapçığı açıp hangi yağı kullanmam gerekiyor yağın karşılaması gereken değerler nedir bunlara baktım.
Bulunduğum iklime 5-30 uygun görünüyor (Servis ve özel servis tavsiyesi de bu yönde idi.)
Şu değerleri karşılaması gerekiyordu;
- API sınıfı:"SM için" veya daha yüksek
- ILSAC sertifikalı yağ
- ACEA sınıflandırması; A3/B3, A3/B4 veya A5/B5"
LIQUI MOLY 5W30 Motor Yağı Leichtlauf HC7 5 Litre (8542)
Çok valfli teknolojili ve şarj havası soğutmalı ve soğutmasız turboşarjlı modern benzinli ve dizel motorlar ve gaz yakıtlı (CNG/LPG) binek araçlarda kullanım için idealdir. Özellikle değişiklikler ve ağır hizmet tipi motor gereksinimleri arasında uzun aralıkların olduğu yerlerde uygundur.
www.liquimolyturkey.com
Yağ filtresi olarak Filtron OP 575 kullandım.
Yağ-filtre değişimi için alt muhafazayı komple sökmeye gerek kalmıyor, değişim için ayrı bir kapak var 5 adet 10mm civatayı sökerek kapağı kenara alıyoruz.
Karter tapası 17mm lokma. Sıkma Torku 40nm.
Yağ filtresini elle söktüm, elle sıktım.
4,4 lt civarı yağ aldı.
Gerisi bildiğiniz değişim prosedürleri.
Son düzenleme: