Direksiyonu nasıl yapmışlar öyle
Maalesef tüm modellere dahil etmek mümkün olmayacakmış. Bu tork sınırlamayı nasıl yaptıklarını merak ediyordum, Türkçe kaynaklarda yazmıyordu. Ateşleme zamanını geciktirerek bunu yaptıklarından karmaşık bir sistem.
When can you buy GVC?
Mazda says G-Vectoring Control will first be available on the 2017 midsize Mazda 6 sedan and the compact Mazda 3. Mazda will outfit the entire line within “a couple years.” It’s not possible to retrofit current Mazdas. While it’s a software enhancement to the Mazda SkyActiv engine control module, there are also subtle tweaks to the suspension and steering. GVC will eventually be on all Mazdas, standard, and unlike the test cars, they’ll be always on (no off button).
Yanlış anlamadıysam; "Bu her ne kadar yazılım güncellemesi olsa da direksiyon ve süspansiyonda ince bir ayar yapmak gerekiyor." yazıyor.
8 yıldır bu teknoloji için çalışmışlar, yani onlarında söylediği gibi aldığımız skyactive ile üretilen tüm araçlara uygulanabilir olmasına rağmen basit bir ayardan kaçtıkları için bizler ne yazık ki faydalanamıyoruz. Çok zor geldiyse ücretli yapsalardı güncellemeyi en azından isteyen alırdı. Gerçi bu seferde çok uçuk bir fiyat belirlerlerdi.
Küçük bir yazılım oynaması olsa da, bu GVC sistemi için süspansiyon ve direksiyon sistemine de eklemeler gelmiş. Bu nedenle deniyor. Demek ki süspansiyon ve direksiyon sistemi yeterli değil ki eklemiyorlar.
Küçük bir yazılım oynaması olsa da, bu GVC sistemi için süspansiyon ve direksiyon sistemine de eklemeler gelmiş. Bu nedenle deniyor. Demek ki süspansiyon ve direksiyon sistemi yeterli değil ki eklemiyorlar.
Daha önce okuduğum ama nerede olduğunu bilmediğim için kaynak olarak ekleyemedim dün arayıp bulduğum linki koyayım istedim.
Mazda SKYACTIV-VEHICLE DYNAMICS Sistemini Görücüye Çıkardı
Mazda'nın 14-07-2016 tarihinde yayınladığı basın bülteninde;
"SKYACTIV-Şasisine sahip olan tüm araçlarla uyumludur. Yazılım tabanlı bir sistem olarak araca herhangi bir ağırlık eklemez ve bu nedenle Mazda mühendislerinin hafif araç üretme arzularının önüne geçmez. GVC, bu yılın sonlarına doğru Avrupa’daki modellerde kullanılmaya başlayacak."
açıklamasında bulunmuş.
Ben buradan güncelleme ile geleceği sonucunu çıkarıyorum. Adamlar kendi söylemiş. Herhangi bir parça eklenmemiş. Sadece yazılımsal diyor. Yıl sonunda tüm Avrupa modellerinde kullanılmaya başlayacak, yani güncelleyecekler.
Bize de eklerler desene
Valla süper olur...
Ücretli de olsa alınır.Benim için öncelik sürüş güvenliği ama ücretsiz olsa
Çok iyimser gördüm sizi Bu şekilde hiç bir firma ayakta kalamaz dürüst olmak lazım.Doğru söylüyorsunuz sürüş güvenliğini de sağladığı için önemli. Bu teknoloji 8 yıldır geliştiriliyormuş yani biz otomobilleri almadan önce başlamışlar, sonuçta bizde projeye kaynak sağlamış olduk. Bir daha para almasalar iyi olur.
Mazda'nın bayi numaraları değil de direk merkeze bağlanabileceğim bir çağrı merkezi varsa arayıp sorayım. Baktım ama bulamadım.
Yıl sonuna çok birşey kalmadı.
Ek bir somut nesne ilave edilmeden sadece yazılımla mı yapılıyor, eğer öyleyse şuan ki 3, 6, CX-3 sahipleri de yazılımla bu teknolojiye sahip olabilirler mi?
Su karşılaştırmasında bir yanlışlık var gibi geldi bana Yeni olana eski, eski olana yeni yazmışlar. Bende anlamamış olabilirim olayı.