yakup
Aktif
Mazda Motor Corporation'ın geçtiğimiz Ocak ayında Meksika'da kurduğu yeni fabrikasındaki üretilen araç sayısının 100.000 adete ulaşıldığı belirtildi. Fabrikanın 11 aylık süre içerisinde araç üretiminde bu rakama ulaşması otomotiv sektörü tarafından başarılı olarak yorumlandı.
Meksika'da Guanajuato eyaletinde bulunan Salamanca’da yer alan ve adı "Mazda de Mexico Vehicle Operation (MMVO)" olan fabrikada, 100.000'nci araç ise Avrupa pazarına yönelik Mazda 2 (Demio) oldu. Fabrika'nın üretim bandından Ocak ayında inen ilk araç ise, ABD pazarına yönelik bir Mazda3 sedan olmuştu.
Fabrikada üretim sayısının yüz bin adeti bulması sebebi ile bir tören düzenlendi. Törende MMVO Fabrikasının Başkanı ve CEO'su Keishi Egawa yaptığı konuşmada 11 ay içerisinde araç üretiminde yüz bin adete ulaşmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirterek "MMVO için araç üretiminin yüz bin araca ulaşması bizim için son derece önemli. Biz bu sayıya ulaşmada bizi destekleyen müşterilerimize, tedarikçilerimize ve çalışanlarımıza yanı sıra, yerel yönetimlere teşekkür ediyoruz. MMVO Fabrikasını Mazda'nın global üretim için en önemli stratejik yerlerinden biri haline getirme hedefimizde yüz bininci aracı üretme başarımızı bir kilometre taşı olarak görüyoruz. Biz bu hedef ve doğrultuda yolumuza devam edip, Mazda hayranları için yüksek kalitede araç üretip tüm dünyaya sunmaya kararlıyız." dedi.
Öte yandan MMVO Fabrikası, ABD’ye ek olarak, Amerika Kıtalarında ve Avrupa’da yer alan başka ülkeler için de üretim gerçekleştiriyor.