Forlan
Gri Atmaca
Toyota Motor Corporation ve Mazda Motor Corporation, ortak fayda sağlayacak uzun süreli bir işbirliğine imza attı. Birbirlerinin ürün ve teknolojilerini tamamlamak ve iyileştirmek için her iki firmanın da sahip olduğu kaynaklardan faydalanan bu işbirliği sonucunda, dünyanın farklı köşesindeki müşterilerin farklı talepleri ve zevklerine hitap eden daha çekici araçlar üretilecek.
Her firmanın en güçlü yanlarından nasıl faydalanılacağını değerlendirmek için ortak bir komite kurulacaktır. Komite, çevre ve gelişmiş güvenlik teknolojileri de dahil farklı alanlarda kapsamlı ve anlamlı işbirliklerini teşvik edecek.
Anlaşmayı imzalayan Toyota Başkanı Akio Toyoda şunları söyledi: “SKYACTIV Teknolojileri ve KODO - Hareketin Ruhu tasarımıyla açıkça görüldüğü üzere Mazda, araçlar ve teknoloji anlamında her zaman bir adım ilerisini düşündüğünü ve aynı zamanda temel otomobil üretimi köklerine sadık kaldığını bize kanıtlıyor. Bu şekilde Mazda, Toyota’nın önem verdiği her zaman daha iyi otomobil üretme felsefesini de gerçekleştirmiş oluyor. İki firmanın aynı vizyonu paylaşarak daha iyi otomobiller üretmek üzere bir araya gelmesinden dolayı çok memnunum. Hep birlikte dünyaya, otomobilin gelecek 100 yılının, ilk yüz yılı kadar keyifli olacağını göstermek mükemmel olacak.”
Mazda’yı temsilen Başkan ve CEO Masamichi Kogai ise işbirliği hakkında şunları dile getirdi: “Toyota, küresel çevre ve genel olarak üretimin geleceğiyle ilgili sorunlarda sorumlu davranarak kararlı bir tutum gösteren bir firmadır. Aynı zamanda, sürekli devam eden yeniliklerle her zaman daha iyi otomobiller üretme konusundaki hassasiyeti nedeniyle de Toyota’ya olan saygım sonsuz. Mazda, Toyota’nın köklerine ve faaliyet gösterdiği tüm topluluklara sahip çıkmasıyla da kendisini özdeşleştiriyor. Bunun karşılığında büyük saygı görmeleri sürpriz değil. Birlikte daha iyi otomobiller üretmek için çalışarak, müşterilerin gözünde otomobillerin değerini artırırken evimiz Hiroşima’nın ve faaliyet gösterdiğimiz tüm toplulukların üretim kapasitelerini geliştirebileceğimizi umuyorum.”
Toyota ve Mazda arasındaki bir önceki işbirliği, Toyota’nın hibrit teknolojilerinin Mazda’ya lisanslanması ve Toyota’nın kompakt araçlarının Mazda’nın Meksika’daki fabrikasında üretilmesini öngörüyordu.
Toyota ve Mazda, Mazda’nın insanlara otomobiller üzerinden keyif verme felsefesiyle Toyota’nın her zaman daha iyi otomobiller üretmeye olan inancıyla gerçek bir rekabetçilik ve sürdürülebilir büyüme gerçekleştirmek için firma çapında yapısal reformlara olan bağlılığı arasında önemli bir kesişim noktası olduğunu kabul ediyor. Yapılan bu son anlaşma, kapsamlı orta ila uzun vadeli işbirliği ile otomobiller için yepyeni değerler oluşturmayı hedefleyerek geleneksel işbirliği çerçevesinin ötesine geçecek.