Aynısından bende de var çağırmadilar.Aracım 2001 model Xedos 9 20 yaşındaki aracı hava yastığındaki olabilecek bir arızadan dolayı ücretsiz değişim yapılmak üzere mazda mektup göndererek geri çağırdı.Kullandığınız markanın,aracın kıymeti bilin herkese selamlar...
hangisini çağıraçaklarına karar verememişlerdirAynısından bende de var çağırmadilar.
Rica ederim abi.Konuyu birkaç gün önce Gaziantep'teki servis ustasından öğrendim.Netleştirip ondan sonra sizlerle paylaşayım dedim.Konu kesin abi.Benim araç için parça siparişi verildi bileEmrullah hocam, konuyu yanlış yere açmayayım diyerek, bana özelden yazdı. Aynen aktarıyorum. Umarım ülkemizdeki yetkililer konuya duyarlı kalırlar ve amblem sıkıntısı giderilmiş olur. Emeği geçenlere teşekkürler.
* * *
Bugün öğrendiğime göre Mazda, Amerika'da yaşanan birkaç kazada parçalanarak hafif yaralanmaya sebep olduğu için,Bk kasaların 2004-06 arasındaki araçlarında direksiyondaki amblemi(sadece amblem değil, etrafı ile birlikte komple) ücretsiz olarak değişiyormuş.
Bu amblem bizim araçlarda krom kaplamanın soyulması sebebiyle zaten sıkıntı çıkaran bir parça idi.Başka bir sebepten bile olsa, orijinal parça ile ücretsiz değişmesi ben ve benim gibi Bk kasa kullananlar için güzel bir haber.
Sizden ricam, forumda arkadaşların bu konuda bilgilenip,bundan faydalanmaları için bir konu açıp paylaşabilir misiniz lütfen?
Yapmaları gereken ilk önce Mazda Türkiye sayfasındaki linkten araçlarının şasi numarası ile sorgulama yapıp, araçları hakkında geri çağırma varsa, herhangi bir servise giderek bu parçanın ücretsiz değişimi için başvuru yapmak.
Sonrasında servis parça siparişi verip, geldiği zaman montajını yapıyorlarmış.
Benim araç için bugün girişi yapılıp, parçanın siparişi verildi.Geldiği zaman ücretsiz değişim yapılacak.
Mazda Türkiye geri çağırma sorgulama linki:
Mazda Recall Information
Search for recalls - enter your Vehicle Identification Number (VIN) to see the status of any pending recalls for your vehicle.www.mazda.com.tr
İlgili haber linki;
Mazda, parçalanan direksiyon simidi amblemleri nedeniyle 260.915 Mazda3'ü geri çağırıyor Teknoreset | Teknoloji Haberleri
Bu eğlence ve tutumluluk şampiyonları, parçalanan direksiyon simidi amblemleri üzerinden geri çağrılıyor. Mazda 1 Temmuz’da yapılan duyuruya göre Mazda, 2004-2007 Mazda3’ün direksiyon simidindeki plastik amblemlerle ilgili bir geri çağırma yayınladı. 260.915 aracı etkileyen geri çağırma, sürücü...www.teknoreset.com
Değişim yapılacak parçanın kodu ve fotoğrafı aşağıdadır.
BN8P-57K00
Ekli dosyayı görüntüle 59057
Parçanın sadece dış kısmı değişecek, içindeki hava yastığı çıkarılıp yeni parçaya takılacak.
* * *
Böyle önemli bir konuyu aktardığın için teşekkürler Emrullah Hocam.
Daha sonra " hava yastığı uyarısı gibi sorunlar çıkarsa" düşüncesi akla geliyor...Emrullah hocam, konuyu yanlış yere açmayayım diyerek, bana özelden yazdı. Aynen aktarıyorum. Umarım ülkemizdeki yetkililer konuya duyarlı kalırlar ve amblem sıkıntısı giderilmiş olur. Emeği geçenlere teşekkürler.
* * *
Bugün öğrendiğime göre Mazda, Amerika'da yaşanan birkaç kazada parçalanarak hafif yaralanmaya sebep olduğu için,Bk kasaların 2004-06 arasındaki araçlarında direksiyondaki amblemi(sadece amblem değil, etrafı ile birlikte komple) ücretsiz olarak değişiyormuş.
Bu amblem bizim araçlarda krom kaplamanın soyulması sebebiyle zaten sıkıntı çıkaran bir parça idi.Başka bir sebepten bile olsa, orijinal parça ile ücretsiz değişmesi ben ve benim gibi Bk kasa kullananlar için güzel bir haber.
Sizden ricam, forumda arkadaşların bu konuda bilgilenip,bundan faydalanmaları için bir konu açıp paylaşabilir misiniz lütfen?
Yapmaları gereken ilk önce Mazda Türkiye sayfasındaki linkten araçlarının şasi numarası ile sorgulama yapıp, araçları hakkında geri çağırma varsa, herhangi bir servise giderek bu parçanın ücretsiz değişimi için başvuru yapmak.
Sonrasında servis parça siparişi verip, geldiği zaman montajını yapıyorlarmış.
Benim araç için bugün girişi yapılıp, parçanın siparişi verildi.Geldiği zaman ücretsiz değişim yapılacak.
Mazda Türkiye geri çağırma sorgulama linki:
Mazda Recall Information
Search for recalls - enter your Vehicle Identification Number (VIN) to see the status of any pending recalls for your vehicle.www.mazda.com.tr
İlgili haber linki;
Mazda, parçalanan direksiyon simidi amblemleri nedeniyle 260.915 Mazda3'ü geri çağırıyor Teknoreset | Teknoloji Haberleri
Bu eğlence ve tutumluluk şampiyonları, parçalanan direksiyon simidi amblemleri üzerinden geri çağrılıyor. Mazda 1 Temmuz’da yapılan duyuruya göre Mazda, 2004-2007 Mazda3’ün direksiyon simidindeki plastik amblemlerle ilgili bir geri çağırma yayınladı. 260.915 aracı etkileyen geri çağırma, sürücü...www.teknoreset.com
Değişim yapılacak parçanın kodu ve fotoğrafı aşağıdadır.
BN8P-57K00
Ekli dosyayı görüntüle 59057
Parçanın sadece dış kısmı değişecek, içindeki hava yastığı çıkarılıp yeni parçaya takılacak.
* * *
Böyle önemli bir konuyu aktardığın için teşekkürler Emrullah Hocam.
Oluşabilecek sorunlar için Mazda garantisi vardır diye tahmin ediyorum...Ben de sorgulattım Geri Çağrılıyorum.
Bu durumda -Ankara için Herter- sadece yetkili servise gidiyoruz. Doğru mu?
Daha sonra " hava yastığı uyarısı gibi sorunlar çıkarsa" düşüncesi akla geliyor...
Doğrudur.Yetkili servisi arayıp randevu alıyorsunuz ve gidip değişimi ücretsiz yaptırıyorsunuz.Ben de sorgulattım Geri Çağrılıyorum.
Bu durumda -Ankara için Herter- sadece yetkili servise gidiyoruz. Doğru mu?
Mesaj otomatik birleştirildi:
Daha sonra " hava yastığı uyarısı gibi sorunlar çıkarsa" düşüncesi akla geliyor...
1 adet geri çağırmadan etkilenmiştir uyarısı aldım. Servisi arayıp randevu almam yeterli mi sonrasında ?
Doğrudur.Yetkili servisi arayıp randevu alıyorsunuz ve gidip değişimi ücretsiz yaptırıyorsun.
AF050A | Kontak Sivici Değişimi AF050A |