Onde plaka takacak yer yok
Merhaba,
Sizce 2017 CX-5 TR'de kaçtan satılacak? Eğer zararına satmayacaklarsa veya yeni model diye fiyat artırmayacaklarsa benim kabaca hesabım şöyle:
2015 CX-5'i Haziran 2015'te o günkü kurdan 22.600USD bayi fiyatına (ÖTV ve KDV hariç) almıştım. Yeni modeli de, aynı USD bedelle satacağını varsayarsak, anahtar teslimi 53.300USD, cari kurdan 187.000TL ediyor. Bayilerdeki mevcut 2016'ları 160'tan verdiklerine göre, almayı düşünenler hiç kaçırmasın bence. Yeni modelde motor aynı, donanım çok az ilave var. Tabi tipi çok güzel, 30k ilaveyi hakediyor diyenlere bişey diyemem.
2017 kasanın ön kısmını bende pek beğenmedim. Belkide resimlere göre yorumluyoruz ama fazla cx-9 olmuş.ön ızgara aynı kalıp sadece farları değiştirselermiş daha güzel olurdu. Benim önceki kasayı geçen ay sattıktan sonra kısmetse 2017 ortası gibi 2015-16 makyajlı kasayı almayı planladığımdan H.sonu makyajlı cx-5 i detaylı incelemek için bayiye uğradım. Bir önceki kasaya göre dış ve iç görünüm daha güzel olmuş. aklımdaki bazı soruları çözmek için kullanmak isterdim ama test aracı yok tabikiUmarım önceki kasadaki kronik sorunlar giderilmiştir. Ayna titremesi, rüzgar sesi, kaput titremesi vs. Gibi basit rahatsızlıklar.yorumlarda Ses yalıtımı çok daha iyi olmuş diyorlar. Ama ben kapılarda ilave malzeme göremedim zemin halısı daha bi kalın ve kaliteli olmuş.Umarım 2017 model ile bir önceki kasanın fiyatlarıda biraz daha düşer
Şimdiki full donanım yalnız, bu araçta ne varsa üzerinde geliyor.
Belki yeni kasa ile bir de düşük donanım yaparlar. O kasanın düşük donanımı bile bugünkü pek çok araçtan daha donanımlı olur.
Video yok mu, gözümüz gönlümüz açılsın biraz2015 modeli test sürüşü yapamadan almıştım. Önceki modelleri bilmiyorum ama bunda yol ve rüzgar sesi, her ne kadar yalıtım daha iyi, camları kalınlaştırdık vs deseler de, bence problem. Bazı arkadaşlar o sesi sevdiklerini söylüyor ama ben özellikle yokuşlardaki motor bağırmasından fena halde rahatsızım. Otobanda 120'yi geçtikten sonra yol ve rüzgar sesi bariz. Ama o kadar çok seviyorum ki, bunlar "kadı kızı kusuru" oluyor benim için. Yol tutuşu ve yüksek hızlarda verdiği güven, karlı/buzlu dağ yollarında tereddüt yaşatmaması vs vs. Geçen hafta Kartepe. Burda yol düz, sonrasında yokuş aşağı bol dönüşlü bir yol halini alıyor. Buz üstünde bir kere bile boşa düşmedi tekerler.
Ekli dosyayı görüntüle 11552
Zaten yurt dışı yorumlarda motor sesinin içerden hala faZla hisseldiğinden bahsediliyor. Ben 500 mt lik buzla kaplı hafif dik yokuşu hiç kaymadan çıkıp dur kalk bile yapmıştım. Zaten o sürüş keyfi,gidişi, güvenliği kullanım kolaylığı olmasa tekrar mazda ya dönme planları yapmazdım. İnsan ufak tefek sorunları görmüyor bile2015 modeli test sürüşü yapamadan almıştım. Önceki modelleri bilmiyorum ama bunda yol ve rüzgar sesi, her ne kadar yalıtım daha iyi, camları kalınlaştırdık vs deseler de, bence problem. Bazı arkadaşlar o sesi sevdiklerini söylüyor ama ben özellikle yokuşlardaki motor bağırmasından fena halde rahatsızım. Otobanda 120'yi geçtikten sonra yol ve rüzgar sesi bariz. Ama o kadar çok seviyorum ki, bunlar "kadı kızı kusuru" oluyor benim için. Yol tutuşu ve yüksek hızlarda verdiği güven, karlı/buzlu dağ yollarında tereddüt yaşatmaması vs vs. Geçen hafta Kartepe. Burda yol düz, sonrasında yokuş aşağı bol dönüşlü bir yol halini alıyor. Buz üstünde bir kere bile boşa düşmedi tekerler.
Ekli dosyayı görüntüle 11552
Mustafa abi siz bilirsiniz, 2017 modelde ekstra ne donanım olacak? Benim takip edebildiğim kadarıyla G-Vectoring koyacaklarmış. Belki bir de MRCC'yi üst pakette standart yaparlar. Gerçekten çok merak ediyorum, bunca donanım üzerine ilave ne koyacaklar? Yapmayacaklar gibi duruyor ama keşke düşük hacimli bir turbo motor koysalar..
Eski kasa Mazda 6 bile 4 donanım seviyesi ile geliyodu Mustafa abi. Sonra nedense sadece tek donanım getirmeye başladılar. Gerçi Mazda 3 örneğine bakarsak satışların çoğu Power ve Power Sense donanımda. Bu düşünceyle haklı olabilirler. Mazda kullanıcısı donanımı tercih ediyor.
CX-5 japonya sitesinde verileri de açıkladı, motorlarda kağıt üzerinde bir değişiklik yok gibi. Makyajlı CX-5 belki Skyactiv 2 ile gelir. Şu an ikinci elde de CX5 ciddi fırsatlar sunuyor aslında. Bazen bir yükseltme yapsam mı diye kafa karışıklığı yaşıyorum, hele ki kar videolarını izleyince
Mazda'nın da işi zor, son 3 ayda sadece 5 adet CX-5 sattı. Evet 2 tane Ağustos'ta, 2 tane Eylül'de, 1 tane de Ekim'de. Bu sebeple pazarlık gücü de yok, Avrupa hangi model ne fiyattan gönderirse kabul etmek zorunda. Ötv böyle devam ettiği sürece de işi zor gibi.
2017'de otomotiv sektörü ve çevreleyen sektörlerde komple iş çok zor, Özkan.