ortalama denebilir, ama genelde akıcı idi
1-2 sefer sabah ve akşam iş çıkışı biraz dur kalklı , onun dışında büyük oranda akıcı
O zaman normale yakın diyebilirim... Kış aylarında 14-15 litreyi gördüğüm olmuştur...
ortalama denebilir, ama genelde akıcı idi
1-2 sefer sabah ve akşam iş çıkışı biraz dur kalklı , onun dışında büyük oranda akıcı
hem istasyonlar arası pompa basıncı farkı hem de hava şartları tam doğru sonuç elde etmeyi engelliyorO zaman normale yakın diyebilirim... Kış aylarında 14-15 litreyi gördüğüm olmuştur...
doğru söylüyorsun abi, ben de mümkün mertebe zevk almaya bakıyorumBu konudaki genel düşüncelerim şöyle;
Şehir içinde yakıt hesabı yapmak, her zaman için özellikle senin benim gibi pimpirikli insanlarda takıntı oluşturuyor... İlk zamanlarda takıntı derecesinde hesaplama yapıyordum ve kullanırken ona göre davranmaya çalışıyordum...
Sonraları ise, bu hesaplamaları ortalama alarak aşırı derecede yakıt olup olmadığını kontrol ettim ve rahatım...
Biz son kullanıcı olarak tam isabet yakıt ölçümü yapmamız imkansız, araçları her gün aynı şartlarda kullanmıyoruz, aynı ışıkta aynı süre beklemiyoruz, aynı devirde vites değiştirmiyoruz, ilk çalıştırmada benzin/lpg geçişi her zaman aynı zamanda olmuyor, bunlar hep yakıta etken faktörler olduğu için şehir içi yakıt hesaplaması her seferinde farklı çıkabilir, iki üç ölçümün ortalamasını alırsın, değerler normalse sıkıntı yok demektir...
Az yaksın, diye hep diken üzerinde durmak, araçtan alınacak keyfi de kaçırıyor... Ayrıca; bu ülkede araçlar çok yakmıyor, AKARYAKIT PAHALI...
Anlattığın kadarıyla hava ve yol şartlarını hesaplarsak hiç de normal değil. senin araba ya havayla çalışıyor ya da çekiciyle kendini bir süre çektirdin. Değerlerin gayet iyi.190km de 21lt gaz aldı bunun içinde uzun yol kısa yol karla mücadele herşey var herhalde normaldir diye düşünüyorum
Anlattığın kadarıyla hava ve yol şartlarını hesaplarsak hiç de normal değil. senin araba ya havayla çalışıyor ya da çekiciyle kendini bir süre çektirdin. Değerlerin gayet iyi.
Al benden de o kadar! En son LPG bakımı (filtre, ölçüm vs.) yaptırırken aman dedim ayarlarla oynama, niye çok mu iyi dedi, iyi hafif kalır dedim, "yani" dedi, yanisi 8lt lpg dedim, "imkansız" dedi. En az 11-12 lt gaz yakması gerekiyor dedi, 10 lt'yi geçerse 1dk tutmam elimde dedim, hiç mi basmıyorsun, sıkıştırmıyorsun dedi, 2.0 lt.lik bir makina sakın kullanılmak için alınır mı? Dedim, neyse çok uzattım ama insan dışı kullandığım çok olmuştur ama cidden 10 litreyi hiç görmedim!Bu motorların yakıtları sahiplerini bile şaşırtıyor... Ben çoğu ortamda 8 litre lpg yakıyor demekten çekiniyordum.
Manuel 136 için konuşacak olursam şehirdışı 8 lt lpg yakıyor ortalama. bu bazı yollarda 7.5 rampalı yollarda 9 civarına çıkıyorarkadaşlar 1998-2001 626 otomatik araç kullananlar yakıt tüketimini paylaşabilirlermi
115 veya 136 farketmez ama 136 beygirlerin lpg yakıt tüketimlerini merak ediyorum >
özellikle şu videoyu izleyince 626 alasım geldi düşük devir ve homurtular tam benim kullanım tarzım O0
https://www.youtube.com/watch?v=IQRDGwRhJwE
teşekkürler cevap içinManuel 136 için konuşacak olursam şehirdışı 8 lt lpg yakıyor ortalama. bu bazı yollarda 7.5 rampalı yollarda 9 civarına çıkıyor
Motor homurtusuna gelince asıl ses 4000 devirden sonra gelir. özellikle motor yüke bindiği anlarda güzel bir homurtu duyarsınız
tamam abi;Lpg enjektörü işeme yapmaz en azından ben duymadım... Aracın yüklü ise o değer normal... Değilse azıcık fazla...