Start-stop kullanan araçların hepsine yakın çoğu 10-40 kullanmadığından bu özellik Castrol 10-40'ta yok. Fabrikasyon değerleri iki yağın da aynı, Liki'nin yüksek sıcaklıklarda mm2'deki viskozite değeri birazcık yüksekmiş verilere göre. Çok fark yaratmaz, hangisi ucuzsa ona yönelebilirsiniz.Castroldeki magnatec.deki mikropartiküllere inanan gören duyan var mı acaba start-stop serisiydi sanırım.
Seneye bayilik alma işlemlerine başlıyoruz. Yanına da sana Nokian tükkanı... Bu sefer yırtar mıyız?Liki revaçta bu aralar
Start-stop kullanan araçların hepsine yakın çoğu 10-40 kullanmadığından bu özellik Castrol 10-40'ta yok. Fabrikasyon değerleri iki yağın da aynı, Liki'nin yüksek sıcaklıklarda mm2'deki viskozite değeri birazcık yüksekmiş verilere göre. Çok fark yaratmaz, hangisi ucuzsa ona yönelebilirsiniz.
Bir de Castrol markası daha çok duyulduğundan çakma ürünlere dikkat etmek gerekir. Liqui Moly'de böyle bir tehlike şu an için söz konusu değil.
Aracınızın 5000 km'deki yağ harcama durumu nedir bu arada?
2Ay 12Günde Kırmızılı ile 3200 km ortalama yaptım, yag eksiltme olmadı. Aynı egim aynı şekilde çekerek test ettim.
5-30 kışın düşündüm ama koymadım. 10-40 Moly Liqui deneyelim bakalım, Moly'de sınıflandırma nasıl? mesela Mobil de Mobil 1, Mobil Super gibi kalite sınıf farkı varken Moly'de bu nasıl? Super Leich 10-40 bizim araç için en uygunu sanırım. Leıchtlauf Performance var, Molibdendisülfid içeren var...
Çok fark olacağını düşünmüyorum yağ konusunda... Ayrıca; ambalaj isimleri farklı ve yabancı marka olsa da, çoğu yağ Türkiye'de üretiliyor. İşin o kısmına güvenmeyin derim...Ben budefa yerliden yana kullanacam siparişi veriyorum bakalım.
Lubex LPG 10W-40 4 Litre LPG'li Araçlara Özel Motor Yağı 99,20 TL yerine 79,95 TL
Lubex Lpg 10w-40 4 Litre Lpg'li Araçlara Özel Motor Yağı - n11.com
PO yağını öneririm. Gayet başırılı ve daha uygun. 3kere yağını değiştirdim PO kullandım 8bin km oldu. Forumda duman atma diye konum vardı PO kullandıktan sonra o da düzene girdi şuan hiç bir türlü yağ eksiltme ve atma yapmıyor.Ben budefa yerliden yana kullanacam siparişi veriyorum bakalım.
Lubex LPG 10W-40 4 Litre LPG'li Araçlara Özel Motor Yağı 99,20 TL yerine 79,95 TL
Lubex Lpg 10w-40 4 Litre Lpg'li Araçlara Özel Motor Yağı - n11.com
Çok fark olacağını düşünmüyorum yağ konusunda...
Forumda duman atma diye konum vardı PO kullandıktan sonra o da düzene girdi şuan hiç bir türlü yağ eksiltme ve atma yapmıyor.
Baya hemde abiÇok fark olmuş...