Aracı aldım alalı el freni dışında araca bakım yaptırmamıştım hem muayene zamanının yaklaşması hem ön amortisörün patlamasından dolayı bakım zamanı gelmişti.Parça değişimlerini ve arabayı baştan aşağı check-up yaptırmak için [member=66]Adem Usta[/member]'ma göstermek istiyordum ama hem vakit hem nakit uymadığı için [member=10]emytoget[/member] murat'ın safranbolu da tavsiye ettği ali ustaya götürdüm arabayı ama ilk fırsatta yine gitmeyi düşünüyorum inşallah ön amortisörleri rot başlarını ve fren balatalarını değiştirdim sırada fren hortumları var onları da almıştım ama yanlış gelmiş onun için sonraya kaldı arka denge kolları ve ön arka viraj lastikleri de değişecek arabanın geçmişini ve parçaların ne zaman değiştiğini bilmediğim için yıpranmış gördüğüm değişmesi gerektiğini düşündüğüm parçaları yavaş yavaş değiştiriyorum
2 adet tokico amortisör 164x2=328 (servis yağlı demişti ama gazlı geldi )
2 adet yağ filtresi aldım servisten 15X2=30
2 adet rot başı 15x2=30
2 adet ön viraj lastiği 7.5x2=15
2 adet arka viraj lastiği 7.5x2=15
2 adet arka denge kolu 90x2=180 (adem ustamın tabiriyle tandır kolu )
ön balatalar= 90(trw)
arka balatalar=60(valeo)başta arkalar da trw demişti parçacı ama elinde kalmadığı için valeo gönderdi
2 adet ön amortisör körüğü 15x2=30
2 adet ön fren hortumu 20x2=40
toplam da parçalara 803lira ödedim 30 tl kargo amortisör rot başı ve balataları değiştirmeye ali ustaya 70tl verdim toplam da 900tl harcadım viraj lastikleri arka denge kolları sonra değişecek ve fren hortumlarını parçacı yanlış gönderdiği için onlarında değişimi sonra yapılacak bu süre zarfında bana yardımcı olan herkese özellikle [member=51]CeNDeL[/member] ömer kardeşime (her ne kadar o bana yardımcı olmak istesede istemeden de olsa ben ona yardımcı olmuş oldum ) [member=112]mazdacıayhan[/member] abime muğla gören otomotiv mazda servisinde yedek parça bölümünde çalışan ender beye ve hasta haliyle beni dinleyen ve bana yol gösteren [member=66]Adem Usta[/member] 'ma çok teşekkür ederim
Amortisör ve yağ filtrelerini servisten diğer parçaları [member=112]mazdacıayhan[/member] abimin düzcedeki parçacısından temin ettim parçaların hepsi tayvan malı
numarası 0530 523 5554 ahmet öziş
2 adet tokico amortisör 164x2=328 (servis yağlı demişti ama gazlı geldi )
2 adet yağ filtresi aldım servisten 15X2=30
2 adet rot başı 15x2=30
2 adet ön viraj lastiği 7.5x2=15
2 adet arka viraj lastiği 7.5x2=15
2 adet arka denge kolu 90x2=180 (adem ustamın tabiriyle tandır kolu )
ön balatalar= 90(trw)
arka balatalar=60(valeo)başta arkalar da trw demişti parçacı ama elinde kalmadığı için valeo gönderdi
2 adet ön amortisör körüğü 15x2=30
2 adet ön fren hortumu 20x2=40
toplam da parçalara 803lira ödedim 30 tl kargo amortisör rot başı ve balataları değiştirmeye ali ustaya 70tl verdim toplam da 900tl harcadım viraj lastikleri arka denge kolları sonra değişecek ve fren hortumlarını parçacı yanlış gönderdiği için onlarında değişimi sonra yapılacak bu süre zarfında bana yardımcı olan herkese özellikle [member=51]CeNDeL[/member] ömer kardeşime (her ne kadar o bana yardımcı olmak istesede istemeden de olsa ben ona yardımcı olmuş oldum ) [member=112]mazdacıayhan[/member] abime muğla gören otomotiv mazda servisinde yedek parça bölümünde çalışan ender beye ve hasta haliyle beni dinleyen ve bana yol gösteren [member=66]Adem Usta[/member] 'ma çok teşekkür ederim
Amortisör ve yağ filtrelerini servisten diğer parçaları [member=112]mazdacıayhan[/member] abimin düzcedeki parçacısından temin ettim parçaların hepsi tayvan malı
numarası 0530 523 5554 ahmet öziş