Farklı olmak için yola çıktık hocam değerli arkadaş/üyelerimiz sayesinde de çok iyiyiz...Çok tesekkur ederim yardimlariniz için. Bu forum gercekten bir başka benim de yaptığım basit birkac işlem var. Firsat bulunca payasirim insallah
Peki kapi fitillerini yumuşatmak için silikon spreyi, vazelin v.s. kullananlar var. Bu takozu da aynı sekilde yumuşayabilir miyiz?
Farklı olmak için yola çıktık hocam değerli arkadaş/üyelerimiz sayesinde de çok iyiyiz...
Yanlışların üzerine doğrusunu yapmak için varız, öyle de gidecek inşallah.
Yoksa; bir kaçının dediği gibi taklit olur, onları haklı çıkartırdık...
(Mazda Garaj laf sokma servisi sundu)
Asıl konuya dönecek olursak; o tarz materyallerin faydası olacağını sanmıyorum... Zamanla alışır ancak alışana kadar da insanın kafasını kurcalar...
Esasında Mersin de çıkmacı çok gözle görerek çıkma bakabilirsin veya Faruk Dumlu ile irtibata geçip yardım alabilirsin...
Motor takozu çıkma mantıklı değil gibi ama yan sanayiden, orijinal çıkması daha iyidir bence.
Satıcı/Çıkmacı Faruk Dumlu gibi dürüst esnafsa ve insanlara yardım etmeyi biliyorsa; geçmişi temiz motor kulağı bulunabilir, haricinde dediklerin bu devirde ağır basıyor maalesef...çıkma motor takozunun orijinal olma ihtimalini % 10 bile vermem. Çünkü en genç 626 14 yaşında şu an ve şimdiye kadar takozu istisnalar hariç kesin değişmiştir. Değişim içinde kimse servisten bir dünya paraya takoz almaz kolay kolay. Üstünde halen orijinal kalan varsada onunda artık miadı dolmuştur. Mekanik yüke maruz kalan hiç bir parçanın çıkmasından yana olmam ben bir makinacı olarak. İç trim parçaları, döşeme parçaları ve belki elektrikli parçalar çıkma alınıp takılabilir orijinal diye.
@hakan_emre nin sattığı guzuda böyle bir şey vardı konusu aşağıda, @incirinaltı da çözüm için size yol gösterebilir.
http://www.mazdagaraj.com/konular/3141-gocaman-guzu-81-ec-626-a-10.html
Titreme geçti çok şükür,takozlar orjinal olmadığı için sert,1-2 ay sonra yumuşadı...
Bilgilendirme için teşekkürler. Ebay'de set olarak gördüm onlar da yan sanayi galiba, fiyatlar 70-100 dolar arasi. Orjinalin markasi nedir? Biz arastirsak, biraz ucuza denk getirebilsek de orjinalden şaşmasak...
Elinize sağlık. Fakat böyle işleri yaparken bir de fotoğraflasanız... hem yapılan iş ölümsüzleşir hem de birilerinin işine yararBen kendim değiştirdim. Motorun altına aracın krikosunu koydum araya ufak tahta takoz kartere değip motoru çok hafif oynatana kadar kaldırdım eski kulağı söktüm yenisini taktım işlem bitti O0
Elinize sağlık. Fakat böyle işleri yaparken bir de fotoğraflasanız... hem yapılan iş ölümsüzleşir hem de birilerinin işine yarar
Fotoğraflayarak açtığım konuları gözden geçirmenizde fayda var. Bazen yazarak tarif ediyorum. Temenni güzel lakin temennide bulunulan kişi yanlışFarkındayım,tek kişi olunca zor,haklısın @Domestos . Sadece bir temenniydi...
Değişim öncesine göre Hissedilir bir fark gördünüz mü?
Ellerine emeklerine sağlık, Kırmızılı'ya, kırmızılı kriko da yakışır, güle güle kullanmak nasip olsun.
Eline sağlık Yasin, güle güle kullan.