52 lira olan iridyumdur. Ben servisten gecen sene indirimli ngk marka tanesini 8 liraya aldımArkadaslar servisi aradım, tanesi 52 lira dediler buji için.
Yarın sanayiden alayım diyorum, hangi marka veya model almalıyım? 2001 Mazda 626
52 lira olan iridyumdur. Ben servisten gecen sene indirimli ngk marka tanesini 8 liraya aldım
Ben Denso'da kullandım o daha performanslı gibi geldi bana. Denso da Ngk da güzel marka benim oy'um Denso'dan yana
Kodu ezberimde yok ama forumda yazan konular varbunların bir kodu vs var mı? Ben servisi aradığımda şase no istediler, sonra elimizde yok ama sipariş getiririz fiyatı bu dediler. İridium filan muhabbeti geçmedi
denso diyorsanız ondan alayım ama hangisinden? Ve fiyatı nedir kazıklanmayalım. İnternette araştırdım biraz ama bi sürü kod çıkıyor
Denso pkj 16 cr8 bizim fabrikasyon bujimiz bu. Bahsi geçen standart bujilerden ben ilk zamanlarda alıp taktırmıştım. Usta götürdüğümde takmak istemedi bu arabaların bujisi platin olur diye. Ben para yok şimdilik tak dedim aralığı 0.7 mm yapıp taktı. Düşük devirlerde fena değildi ama yüksek devirlere çıktıkça ve birazda km yapınca araba saçmalar oldu. İlk iş eve dönünce pkj 16cr8 buji alıp takmak olmuştu. 26000 km dir sıkıntı yok. Buji kablosuna gelince onlarda 24 bin km oldu 85 liraya almıştım. Üzerinde amerikan yazıyor ama hikaye. tamamen çin malı bir kablo ve hiç problem yok. Piyasada doduco bulabilirsin 60-80 aralığında.bunların bir kodu vs var mı? Ben servisi aradığımda şase no istediler, sonra elimizde yok ama sipariş getiririz fiyatı bu dediler. İridium filan muhabbeti geçmedi
denso diyorsanız ondan alayım ama hangisinden? Ve fiyatı nedir kazıklanmayalım. İnternette araştırdım biraz ama bi sürü kod çıkıyor
Orijinal değeri 1,1 mm fakat lpg'li araçlarda tırnak aralığını düşürmek veya varsa düşük tırnak aralığında buji almak ateşlemeyi kuvvetlendirerek teklemenin önüne geçiyor.Bujilerin fabrikasyon tırnak aralığı kaç oluyor?
Zaten lpg'de tekleme varsa, en maliyetsiz yapılacak ilk iş tırnak aralığını düşürmek oluyor, daha sonra ateşleme, buji kablosu, lpg ayarları, sistemin sağlamlığı test ediliyor zaten.Yani şunu demek doğru mudur ? ; lpg li olan her marka araçta buji tırnak aralığı 1.0 ın altında olması her daim faydalıdır
Tekleme yok ama buji değişecek mesela, 1.1 mi takmak gerek yoksa direk düşük tırnak aralığı mı?Zaten lpg'de tekleme varsa, en maliyetsiz yapılacak ilk iş tırnak aralığını düşürmek oluyor, daha sonra ateşleme, buji kablosu, lpg ayarları, sistemin sağlamlığı test ediliyor zaten.
Tekleme yoksa orijinal aralık bence daha mantıklı... Fakat alt devirlerde silkeleme ve tekleme oluşmasın isteniyorsa düşük tırnak aralığı olabilir.Tekleme yok ama buji değişecek mesela, 1.1 mi takmak gerek yoksa direk düşük tırnak aralığı mı?
Tekleme yok ama buji değişecek mesela, 1.1 mi takmak gerek yoksa direk düşük tırnak aralığı mı?
Arkadaslar teşekkür ederim valla bayagı bilgilendim. Ngk nin sitesinden marka model girerek yaptığım aramada ngk 6953 BKR5E-11 kodlu bujiyi buldum. Parçacıyı aradım 30 lira sesi 4 tanesine.