isler.ramazan
Katılımcı
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Baktırdım bülent 3 tane rotçu gördü çözemediler eski mazda servisi ne götürcem bi araLastik ve jantlara baktır rota balansa sok bakalım, sonuç ne olacak
Baktırdım bülent 3 tane rotçu gördü çözemediler eski mazda servisi ne götürcem bi araLastik ve jantlara baktır rota balansa sok bakalım, sonuç ne olacak
Valla bi tuhaflık var da nerde bilemedim sorunun kaynağını ve çözümünü bulduğumda yazarım
Olması gerekenden yüksek hızda girilen virajlarda oluyor ve bu kaçınılmaz bir şey, biraz daha yüksek hızda girsen zaten araç önden kayarak yoldan çıkacak veya bariyerlere vuracak zaten... Allah korusun.Bende de hafif varmış,yüksek hızda girince viraja anladım.
Olması gerekenden yüksek hızda girilen virajlarda oluyor ve bu kaçınılmaz bir şey, biraz daha yüksek hızda girsen zaten araç önden kayarak yoldan çıkacak veya bariyerlere vuracak zaten... Allah korusun.
Anlatılan olaya göre bence her şey normal... Sert virajlar haricinde benim guzuda bu kayma olmuyordu...O zaman herşey normal...
Uzun bir işlem olduğu için onarım anında ustanın başında bekleyemedim bu sefer.@bayraktar Hamdi direksiyon kutusunda ne gibi bir işlem yapıldı?
Benzer bir problemi yaşadığım için paylaşmak istedim.
Yukarıda @böcek in de dediği gibi özellikle bağlantı yollarında sık gördüğümüz "O" şeklindeki virajlarda direksiyonu sağ tarafa çevirdiğimde (ve bu virajlar aynı açıyla devam ettiğinden bu şekilde sabit tuttuğumda) araç "dönmek istemiyormuşçasına" sürekli karşı kuvvet uyguluyordu. Hatta sanki direksiyon adım adım atlıyormuş gibiydi. (Tam anlatamıyorum o durumu ama bu problemi yaşayan şuan demek istediğimi anlamıştır). Yine Adem Usta'nın belirttiği gibi normal virajlarda sola tek elle çok rahat döndürebilsem de sağa dönüşlerde tek elle zorlanıyordum. Direksiyon kutusu onarımından sonra hepsi geçti çok şükür.
Ha şimdi o karşı kuvvet yine var ama makul seviyelerde ve sağ-sol eşit oranda. Bu olması gereken sanırım yoksa araç normalde de kendini toplayamazdı.
Siz problemi nasıl çözdünüz peki? @isler.ramazan