Hadi geçmiş olsun, bilgilendirme için teşekkürler, kazasız belasız sürüşler...
Benim kamber ayarında da sıkıntı varmış bugün yazlık lastikleri taktıktan sonra rot ayarına bakıldı arka sağ tekerde -3 derece kamberde ayarsızlık varmış 80 liraya basalım dediler de tek çözümü bu mu?
Beklemede şuan zaten karşıya yolum düşerse Adem Usta'ya uğrayacamBen olsaydım başka bir yere daha gösterirdim hocam.
Veli abinin dediği gibi başka yere göstermekte fayda var, Adem ustanın rot balansçısına gidilebilirBenim kamber ayarında da sıkıntı varmış bugün yazlık lastikleri taktıktan sonra rot ayarına bakıldı arka sağ tekerde -3 derece kamberde ayarsızlık varmış 80 liraya basalım dediler de tek çözümü bu mu?
Geçen sene sıkıntının başka yerden kaynaklandığı farkedilemedi demekki, yoksa lastik beni hiç üzmedi gayet memnunumLastiğin suçu yok ki, ön takım ayarsızlığı/arızası sayesinde tabanı bozmuş demek. Farkettiğiniz iyi olmuş, yoksa lastikler çöp olurdu..
Yazılanlardan da anlaşıldığı gibi ve benim ustamın da söylediklerinden hatırladığım üzere şöyle bir çıkarım yapabiliriz. Ayarcılar genelde kamber, kaster, toe olaylarını görmezden geliyor. Burada amortisörlerin egzantrikli olduğunu ve bu yüzden montaj esnasında ileri-geri / sağa-sola açılarının kaçmış olacağını kestiremiyorlar. Zaten kaputu açıp takozların üst kısmına baktığınızda oradaki yuvarlağın her zaman tam merkezde olmadığını görebilirsiniz. Rot-balans ayarı yaptırdığınız yerde bunu dikkate almalarını söylerseniz sorun kalmaz diye düşünüyorum.Darkpassenger aynı problem bende de var her gittiğim usta sorunu başka yerde buluyor, biri rit diyor rota gidiyorum rotculardan biri direksiyon kutusunda sorun var dedi diğer rotcu ise jant eğri yeni jant al dedi
Bütün bunlar direksiyondaki boşluk giderilsin diye mi yapıldı yani? Biraz yanlış yerlerden girilmiş olaya sanki...Jantları degistirdim direksiyondaki boşluk gitmedi, bugün rem otoya gittim, Z rotları, ön amatisorleri, bilyeleri, amartisor koruklerini, aks koruklerini degistiler ama direksiyondaki bosluk gitmedi. Geriye bir de kamber ayarı dediginiz seyi denemek kaldı, neyse bir de Yasin ustaya gidelim Darkpassenger olayı orada çözmüş herhalde
Mesajla gereken bilgilendirmeyi yapmıştım ama buradan tekrar yazayımJantları degistirdim direksiyondaki boşluk gitmedi, bugün rem otoya gittim, Z rotları, ön amatisorleri, bilyeleri, amartisor koruklerini, aks koruklerini degistiler ama direksiyondaki bosluk gitmedi. Geriye bir de kamber ayarı dediginiz seyi denemek kaldı, neyse bir de Yasin ustaya gidelim Darkpassenger olayı orada çözmüş herhalde
Direksiyon kutusu kaynaklı olduğunu neye dayanarak söyledi?İlk rotcu direksiyon kutusu dedi, sonraki iki usta ve iki rotcu ustte saydigim parcalardan deyince bende direksiyon kutusunu yaptirmadim digerlerini yaptirdim simdiye kadar jantlar dahil 1.5 harcadim, jantlari da sirf direksiyondaki bosluk gitdin diye değiştirdim, bir de sizin dediklerinize baktirayim bakalim ne olcak