aliparlar1983
Aktif
Bildiğiniz üzere yakın zamanda bayağı bir uğraş ile motor yaptırdım. Araçta değişmedik hiç ama hiçbirşey kalmadı diyebiliriz.
Şanzıman yağını değişirdim, sanırım litresi 8TL den atf-3 yağ koymuştu usta, neyse araç 55-65 km aralığında vites son vitese geçiyor ve burada gaza fazla basmaz isem yani gazı sabit tutar ise araç 150-200 devir artırıp azaltma cihetine gidiyor. Gaza dokununca bir sorun yok yada Hold düğmesi açıkken bir sorun yok. Anlamadığım konu bu olayı motor bir süre ısındıktan sonra yapıyor hemen olmuyor.
Tüm bunlar şanzıman yağı değişiminden sonra başladı. Yağ seviyesi normal düzeyde, ustanın eklediği yağ markasını bilmiyorum.
Kullanıma bir engel hali olmasada erkenden tanılayalım ki ileride sorun yaratmasın, şanzıman yağ filtresini ben değiştirmedim. Benden önce değişim yapıldığı hakkında da bilgim yok.
Yukarıda da belirttiğim gibi sadece 55-65 km hız aralığında gazı sabit tutarsam yapıyor, hafif basıp hızlanınca sorun yok sadece o belirttiğim hız aralığında ve belli bir süre sonra yapıyor. Soğuk motorda durum normal.
Şimdi en basitten zora doğru sıralama yaparsam aklımda olanlar..
Ultrasonic buji denen üründen takmıştım. Onları NGK buji ile değiştirmek
Buji kablolarım eskiydi onlardan yapabilir mi..
O.Şanzıman filtresi değişimi
Boğaz kelebek temizliği ve su sızdıran radyatör hortumunun değişimi
Kullanılan yağın kaliteli bir yağ ile değişimi..
Şanzıman beyni sorunu..
Şanzıman revizesi...
Bilgi ve tecrübe sahiplerinden önerilere açığım.
Aceleye gerek yok kullanıma etkisi olmuyor şimdilik.
En kötü senaryo ise beyin çıkma 450, ithal 350 tamir 200 (lehim çatlağı)
Çıkma şanzıman 1250 revize 1000TL
Şanzıman yağını değişirdim, sanırım litresi 8TL den atf-3 yağ koymuştu usta, neyse araç 55-65 km aralığında vites son vitese geçiyor ve burada gaza fazla basmaz isem yani gazı sabit tutar ise araç 150-200 devir artırıp azaltma cihetine gidiyor. Gaza dokununca bir sorun yok yada Hold düğmesi açıkken bir sorun yok. Anlamadığım konu bu olayı motor bir süre ısındıktan sonra yapıyor hemen olmuyor.
Tüm bunlar şanzıman yağı değişiminden sonra başladı. Yağ seviyesi normal düzeyde, ustanın eklediği yağ markasını bilmiyorum.
Kullanıma bir engel hali olmasada erkenden tanılayalım ki ileride sorun yaratmasın, şanzıman yağ filtresini ben değiştirmedim. Benden önce değişim yapıldığı hakkında da bilgim yok.
Yukarıda da belirttiğim gibi sadece 55-65 km hız aralığında gazı sabit tutarsam yapıyor, hafif basıp hızlanınca sorun yok sadece o belirttiğim hız aralığında ve belli bir süre sonra yapıyor. Soğuk motorda durum normal.
Şimdi en basitten zora doğru sıralama yaparsam aklımda olanlar..
Ultrasonic buji denen üründen takmıştım. Onları NGK buji ile değiştirmek
Buji kablolarım eskiydi onlardan yapabilir mi..
O.Şanzıman filtresi değişimi
Boğaz kelebek temizliği ve su sızdıran radyatör hortumunun değişimi
Kullanılan yağın kaliteli bir yağ ile değişimi..
Şanzıman beyni sorunu..
Şanzıman revizesi...
Bilgi ve tecrübe sahiplerinden önerilere açığım.
Aceleye gerek yok kullanıma etkisi olmuyor şimdilik.
En kötü senaryo ise beyin çıkma 450, ithal 350 tamir 200 (lehim çatlağı)
Çıkma şanzıman 1250 revize 1000TL