Evet aracı getirdim şimdi...
Çalışma normal. Herşey normal görünüyor komprasyon dengeli ve güzel...
Ancak 3-5 gün gözlemleyip yazacağım ne maceralar oldu yine...
Dünya kadar tecrübe yaşadık...
İlk önce İstanbulda sağolsun Adem usta topladı teslim etti, dikkatlice kullanabileceğimi ancak kapağın yaralı olduğunu belirtti ve bizi uğurladı sorunsuzca geldim..
Ardından Ankaraya yolculuk başladı, şehir içinde lpg bitti ve araç yürümedi arkadaşlar öylece kaldık sağolsun forumdaki Ahmet arkadaşımızla geçici çözümlele idareten hallettik lpg alınca normale döndü araç...
Neyse geldik hemen Kocaelideki rifat abimizden konuşup parça parça ödeyebileceğimi belirtip kapağını aldım...
Servisten conta vs aldıktan sonra bismillah dedik bir arkadaşımızın atolyesinde..
Rifat abinin kapak siboplara kadar Kocaeli y.serviste 1 yıl önce yapılış ve teyit ettirdi kendisi..
Gelen kapağı taşlatmayacaksın ben kontrol ettirdim demişti.. güzelce temizledik contayı yeniledik taktık, bu arada ben aracın bulunduğu yerden ayrıldım..
Cuma aksamı tekrar geldiğimde h.içi arkadaş zor çalıştırmıştı ama stop edip hırıltı ve çiğ atma vardı gazdan cekince stop ediyor...
Daha sonra rifat abiden yine emaneten aldığımız geri dönüş vs denedik ama sorun onlardada cıkmadı..
Gece saat 12.00 olmuyor olmuyor....
Ali dedim iyi düşün sente denk. distribütor ve emaneten aldıgı kablolar vs denk sorun nerde düşün düşün düşün....
Hemen kontrol lambasını aldık ve enjektor elektriklerine baktık... Hepsi calısıyor arkadasa dedim ki fişlerini tek tek çek....
Neyse gazı sabitledik elle 1. benzin enj normal fişi çekince araç stop ediyor, keza 2. de de aynısı ama 3-4 yok.....
3 ve 4 calısmıyor...
Rifat abinin emme manifoltunu enj kutugu vs komple gondermısıt kontrol et diye...
onları taktık enj denedık durum aynı..
Adem ustanın sözü geldi aklıma yada onu taklit ettim....
Beyin mi? Eyvah eyvah....
Dur dedim elktrikci arkadasım var naz gecer kendine...
Saat yarım olmus aradım geldi...
Baktı ki 3-4 enjektorlerde sase yok abı dedım dısardan ver..
Olmaz dedi beyin tetikler alicim dedi ve yıkıldım....
Sonra kabloları konntrole gecti bu arada arac calısıyor ve elle gaz telini tutarken tak....
Normale döndü....
Yüzüm gülüverdi....
Salih abinin bakışını unutamıyorum....
))))
Neyse bu arada 4. enj kacırdı contasından mınıcık o-ring..
Bulamadık sabah parcacıdan alırız dedik ve yatısa gectık...
Sabah erkenden kalktım ustaya gittim ki sorun hallolmustu...
Hemen D konumuna aldım ayagım frendeyken tıtreme sallama gitmiş...
Komprasyon güzel....
Yakıt cok kokmuyor...
Şükür ya alemlerin Rabbi......
devamını akşam yazarım kızım baba hadi gidelim arabımızla gezelim diyor...
Sizi bilmem ama benim için süper bi duygu 2 aydır binememiştim.....