HakanEMRE
Aktif
Hangi mazdaymış o 4. viteste koltuğa yapıştıran ?
Ben 4. Viteste 180 gördüm daha giderdi belki ama yol müsait değildi hız kestim....
Hangi mazdaymış o 4. viteste koltuğa yapıştıran ?
Ben 4. Viteste 180 gördüm daha giderdi belki ama yol müsait değildi hız kestim....
Hakan 4. viteste yaptığı maksimum hız değil konu. 4. viteste gaza bastığında arabanın koltuğa yapıştırması için en az 250 hp 350 n/m gibi bir değere sahip olması lazım arabanın. Standart araçlar ancak 1. ve 2. viteste koltuğa yapıştırabiliyor o da gaza iyi abanırsan.
Anlatımdaki yapıştırma kelimesi eski haline göre aradaki farkı anlatan mubalaa sanatıHakan 4. viteste yaptığı maksimum hız değil konu. 4. viteste gaza bastığında arabanın koltuğa yapıştırması için en az 250 hp 350 n/m gibi bir değere sahip olması lazım arabanın. Standart araçlar ancak 1. ve 2. viteste koltuğa yapıştırabiliyor o da gaza iyi abanırsan.
Arkadaşlar bu sıkıntıyı tekrar yaşadım ,Dün benzer bir sıkıntıyı ben yaşadım ,
yakıt belirli bir seviyenin altına düştüğünde hiç bir şekilde çalışmadı araç.
10 lt benzini bidonla doldurdum malesef yine çalışmadı.
İzmirde Egemot diye bir yer var aracı oraya çektirdim. Mazda ile çok iş yapmıyorlar ama yinede epey ilgili bir özel servis. Biraz önce aradılar aracın Yakıt Pompası Besleme Rölesini ve yıprana bazı boruları değiştirerek aracı çalıştırmışlar. Ben Benzin pompasını değiştirin dememe rağmen usta inatla değiştirmedi. Gereksiz yere değiştirmemiş epeyde uğraşdı , esnaflıkları gerçekten iyi bir yer.
Triger seti indirim zamanı servisten alınsa nasıl olur? %30 indirim olsa 400 e falan gelse mesela hesaplı olur bence orijinal parça olur hepsi buda bir seçenek.
O zaman başka tabi abi. Benim aracınki o kadar pahalı değildi aynıdır diye düşündüm 323 lerin parçası biraz daha uygun oluyor.1000 TL Oğuz seti.. işcilik hariç..
İşcilik dışadra yaptıracaksan indirimde yapmıyorlar..
Servisle bizde bunu konuştuk , bakalım şimdilik bekliyorum kaliteli yan sanayi ile çok büyük fiyat farkı olmazsa servisde yaptıracağım.Triger seti indirim zamanı servisten alınsa nasıl olur? %30 indirim olsa 400 e falan gelse mesela hesaplı olur bence orijinal parça olur hepsi buda bir seçenek.
Müsait bir zamanda alırım ,Triger kapağını bulamaz isen kargo dahil 61 usd y.dışı link
http://www.ebay.com/itm/Dorman-635-176-Timing-Cover-/321646977772?pt=Motors_Car_Truck_Parts_Accessories&fits=Year%3A1993%7CMake%3AMazda%7CModel%3A626%7CSubmodel%3ALX%7CEngine+-+Liter_Display%3A2.0L&hash=item4ae3a762ec&vxp=mtr
Triger setindede Nsk hareketli bilya Gmb sabit bilya ve gates-dayco kayış tercihinden birisi..
300 TL ye yakında onun maliyeti var ama almışken gmb devirdaim triger yayı ve külbütor contada değişmeli bunlarda 200TL tutar..
Bunu görmemiştim bu durumda Servis de yan sanayi taktıracağım.1000 TL Oğuz seti.. işcilik hariç..
İşcilik dışadra yaptıracaksan indirimde yapmıyorlar..
Müsait bir zamanda alırım ,
Teşekkürler.
Birde Güngör ustayı biliyorsanız gidebilirsiniz, triger ve değişim için yeterli olacaktır fazlasıyla..Bunu görmemiştim bu durumda Servis de yan sanayi taktıracağım.
Abi teşekkürler fakat , dışarıda çok zaman haracayamıyorum ,Birde Güngör ustayı biliyorsanız gidebilirsiniz, triger ve değişim için yeterli olacaktır fazlasıyla..
Bilinen ve sevilen bir Mazda ustası İzmir için..
Hem ekonomik olur size, servisle kıyaslarsan..
Devirdaim falan da değişeceği için serviste 600 TL civarı sadece o parça, bilginiz olsun..
Bence değişim yapacağınız zaman sizle tekrar görüşelim, zarar etmeyin çünki ben çok ettim..