HakanEMRE
Aktif
Amatörce bir video oldu ama umarım faydalı olur. Amacım bu kasadan veya 626 almak isteyenlerin araç hakkında ön fikir sahibi olmaları ve bu kasayı kullananların eksik bilgilerini tamamlamaktır.
Videoda anlatmayı unuttuğum bazı şeyler oldu, onlarıda tecrübe ettiğim kadarıyla buraya yazarak bilgilendirme yapmış olayım.
1. YAKIT: Sevgiler dostlar bu araçların yakıtı uzun yolda 100 km 8 LT LPG civarıdır. Şehir içi ise 12 LT LPG civarında sarfiyatı vardır. Benzinde bu değerler 1 LT daha düşer. Yani bu oranlarla güncel LPG fiyatından hesaplarsak (2.40 TL/LT) uzun yolda 18-19 kuruş, şehir içi 28-29 kuruş yakmaktadır. LPG 2.00 TL den satılan yerden alınırsa rakamlar 2-3 kuruş daha düşer.
2. ALT TAKIM : Ben 18 aydır 626 kullanıyorum. Ön takımdan şikayetim olmadı ama kullacıların ön takım parçaya ihtiyaç duyduklarını daha çok görüyorum.
Ön takım parçaları pahalı değildir, nette çok rahat bulunabilir.
3. KAPI FİTİLLERİ : Malum bu araçlar 20-22 yıllık bir araç olduğu ve bazı kauçuk/lastik parçaların artık ömrünü tamamladığından dolayı ses/su alma gibi durumlar olduğunu görüyoruz. Bunların en başında kapı fitilleri geliyor.
Bu fitiilerin şaside olanı piyasada takım olarak 250-300 liraya alınabiliyor ama kapılarda olan fitiller piyasada bulunmuyor. Tek temin yeri yetkili servisler. 4 kapı için takım fiyatı da 800 TL civarındadır.
Herkese keyifli direksiyonlar...