durmuş ali çine
Sessiz
herkese merhabalar..1993 model mazda 626 otomatik vites arabam var ve ben bunca araba aldım değiştirdim bu arabadan aldığım zevki başkalarından alamadım..lakin 1,5 yada 2 aydır zaman zaman hold lambası yanıp sönmeye başlıyor ve 1-2-3.cü vitesten sonra 4 e geçmiyor bir hafta on gün sonra kendi kendine düzeliyor bir zaman normal kullanıyorum sonra tekrar arızaya düşüyor..aydın ili mazda konusunda hatta ve hatta otomatik konusunda sıfır..bir parça ya bozuktur yada değildir..kendi kendine düzelip kendi kendine bozula bir problemle karşı karşıyayım..arabayı aldığım şahıs 2 sene kullanmış ondan önce şanzıman istanbulda komple revizyondan geçmiş..hold lambası yanıp sönmediği zamanlarda çok mükemmel geçişleri var..
elektriksel arıza olabilir düşüncesiyle 45 senelik elektrik ustasına götürdüm..şanzımanının mükemmel olduğunu hız sensörlerininde güzel olduğunu olsa olsa motor kontrol ünitesindendir dedi ve izmirde tamir yapılmasını istedi..tavsiye ettiği ustayı aradım aynı üniteden varsa geldiğimde deneyelim arızalı olup olmadığını görelim dedim aynı parçadan olmadığı söylediler..şimdi bu motor kontrol ünitesi gerçekten arızalı değilse hazır arızalı deyip 300-500tl durduk yere sağlam parçayı tamir ettirmekte istemiyorum..daha görmeden telefonda 300-500 arası gider derler..ne olur bana yardımcı olun bu konuda çıkmaza girdim..bu arada muayene zamanımda geçti bu şekilde de muayeneye giremiyorum..saygılarımla..
elektriksel arıza olabilir düşüncesiyle 45 senelik elektrik ustasına götürdüm..şanzımanının mükemmel olduğunu hız sensörlerininde güzel olduğunu olsa olsa motor kontrol ünitesindendir dedi ve izmirde tamir yapılmasını istedi..tavsiye ettiği ustayı aradım aynı üniteden varsa geldiğimde deneyelim arızalı olup olmadığını görelim dedim aynı parçadan olmadığı söylediler..şimdi bu motor kontrol ünitesi gerçekten arızalı değilse hazır arızalı deyip 300-500tl durduk yere sağlam parçayı tamir ettirmekte istemiyorum..daha görmeden telefonda 300-500 arası gider derler..ne olur bana yardımcı olun bu konuda çıkmaza girdim..bu arada muayene zamanımda geçti bu şekilde de muayeneye giremiyorum..saygılarımla..