Probleme en yakın başlık bu olduğu için buraya yazıyorum.
Dün akşam eve yaklaşık 1 km kala aracın fan açtığını duydum. Herhalde dur-kalk yaptığımdandır diye ilkin önemsemedim. Eve 500 metre kala bakkala uğradım aracı istop etmeyeyim fan çalışsın dedim. Birden aracın gaz verdiğini duydum. "Aha da aracı çalıyorlar" diye de düşünmedim değil.
Araca döndüğümde bir baktım devir 2000'lerde sabit takılıyor. Hararet ibresi ortada sabit olduğundan dolayı ben Pollyanna olarak hem fan açık hem de farlar falan diyerek umursamadım.
Evin önüne geldim aracı kapatacağım fakat fan susmuyor. 3-5 dakika bekledim fan açık, rolanti devri yüksek, hiç bir değişme yok. İşin garibi hararet ibresi yine yerinde duruyor. Sonra kaputu kaldırdım üstüme sular gelmeye başladı.
Kayışlar fıskiye misali su sıçratıyor. Hemen kontağı kapattım, karanlıkta kaçak aramaya başladım telefonun ışığıyla. Sonra hemen kurtarıcı melek
Tosun Usta'yı aradım. Durumu anlattım. Hiç bir şey yapma eve gir yarım saat sonra aracın başına geç beni ara dedi.
Dediği gibi yaptım. Bir yandan telefonla talimat veriyor ben bir yandan radyatöre su dolduruyorum, kaçağı bulmaya çalışıyoruz falan. Bulamadım karanlıkta, ta ki bugün öğlen yeniden kaputu kaldırdım. Dün doldurduğum suyu eksiltmemiş. Yeniden çalıştırdım ki ne göreyim. Radyatörün altından motora giden kalın hortum, kayışlara sürtmüş ve inceden yaralanmış. Normalde araç çalışırken alttan su damlatıyor, hortumu sıkınca tabiri caizse işiyor.
Nedendir ki kayış ve hortum arasında sadece 2 mm boşluk var. Orijinali böyle midir, yoksa benim hortum değişmiş midir, sıcakta genleştiği için ya da kelepçelerinden dönüp kayışa doğru kaymış mıdır bilemiyorum. Yarın sabah yanıma bir damacana su alarak sanayiye gideceğim, orada belli olacak.
Durumu alttaki fotoğraf ile göstermeye çalıştım, FS motora sahip olanlar siz siz olun şimdiden kontrol edin derim.
Ben erken fark etmemiş olsaydım, araçtaki su da komple bittiğinde motoru yaptıracak bir bahanem daha olacaktı.
Ekli dosyayı görüntüle 10858