Merhaba, aracım bütün elektrik aksamları çalışmasına rağmen marş almıyor. Tık sesi geliyor ancak marş sesi gelmiyor. Biraz denedim ancak sonuç alamadım. Araştırdığım kadarıyla marş otomatiğinden olabilirmiş. Belki marş kömüründen de olabilir (?). Yani aküde sorun yok. Ancak şüphelendiğim bir durum var, aracın yağ filtresini iki gün önce büyük uğraşlar sonucu sökmeye çalışmış ancak başaramamıştım. Hava karardığı için görüş açım zayıflamıştı. Ertesi gün yağ filtresinin üzerindeki ayrı kabloları fark ettim. Ancak ben filtreyle uğraşırken mi ayrılmışlar diye düşündüm, fakat motor çalışmıştı. Belki o zaman ayrılmış ve aracı sürdüğüm zaman kömürdeki enerji bitmiş şimdi de marş almıyor olabilir mi? Birleşmesi gerekiyor mu ve hangisi hangisine bağlanacak bilmediğim için kurcalamadım.
Ekli dosyayı görüntüle 7185Ekli dosyayı görüntüle 7186
Marş dinamosu ile sanırım marş motoru bağlantı kabloları bunlar. Sorun buradan olabilir mi? Yoksa bununla bir ilgisi yok mu? Tamamen marş dinamosunun kullanım eskimesinden dolayı bir arıza mıdır marş alamama olayı?
Ekli dosyayı görüntüle 7185Ekli dosyayı görüntüle 7186
Marş dinamosu ile sanırım marş motoru bağlantı kabloları bunlar. Sorun buradan olabilir mi? Yoksa bununla bir ilgisi yok mu? Tamamen marş dinamosunun kullanım eskimesinden dolayı bir arıza mıdır marş alamama olayı?