Uzun bir aradan sonra herkese tekrardan Merhabalar
Malumunuz pandemi donemi hepimizi etkiledi , bizim islerde nasibini aldi , maas kesintileri , mesailerin kaldirilmasi vs beni maddi sikintiya soktugu icin araci satmak zorunda kaldim istemeyerek , araci ilana koyduktan 1 gun sonra birisi takas icin aradi , kendinde de Mazda 6 Wagon varmis fakat 2009 model eski kasa olani , kendi aracini ve ustune buranin para birimiyle 50 bin teklif etti , kabul ettim , hem maddi olarak beni rahatlatacak hem de aracsiz kalmayacaktim , tabi eski Mazda 6 dan beklentim cok dusuktu yurusun , dursun yeter modundaydim idareten..
Fakat burada paylasmamin nedeni ise 2009 model Mazda 6'nin beni sasirtmasi oldu , beklentimin cok uzerinde cikti arac
Yaklasik 5-6 bin km yapmis bulunuyorum.Beni sasirtan yonlerini asagida siralayayim , eger 2009 kasa Mazda 6 kullanan varsa buyuk ihtimal yeni skyactive Mazdayi merak ediyorlardir her iki kasayi kullanmis olarak yorumlarim soyle ;
2009 GH kasanin sasisi kesinlikle daha rijit hissettirdi fakat skyactive GJ kasaya gore daha agir oldugu muhakkak , yeni kasa daha hafif ve kivrak eski kasa daha agir basli fakat buna paralel ozellikle yol tutus anlaminda sasirtici derecede ozellikle aracin onu daha dirayetli , yeni kasa hafifliginde etkisiyle onden daha erken kopuyor , eski kasanin limiti daha yuksek..
Sanziman konusunda yenisi kiyas kabul etmeyecek derecede daha iyi , eski kasa 5 ileri tam otomatik fakat bariz daha yavas ve tepkileri gec , skyactive sanziman cok daha seri ve tork kilitlemesi neredeyse her suratte yapiyordu bu da yakit tuketimi ve surus hissiyatina katkisi buyuktu..
Eski kasanin boya ve sac kalitesi rezalet , yer yer paslanma ibareleri var ve cok ince boyasi , dokunsaniz kendini birakacak havasi var
Eski kasanin gaz pedali cok daha hisli , yeni kasada spor moda almadiginiz surece gaz pedali cok yavan
Yuksek suratlerde eski kasanin direksiyonu daha bir guven veriyor ve surate gore agirlasiyor , yeni kasada direksiyon yuksek suratte dahi o agirligi veremiyor bu da sizi surusten kopariyor.
Eski kasanin ic mekani , kullanilan malzemelerin kalitesi yeniye gore cok dusuk , bircok yeri sert plastik fakat trim sesi anlaminda eski kasa hic fena degil , neredeyse 10 yillik fakat oyle fransizlar gibi gevseme , takir tukur sesler gelmiyor, yeni kasada da trim sesi yok fakat 10 yil sonra ne olur bilemem.
Yakit tuketimi , haliyle skyactive yeni teknolojo ve daha tasarruflu fakat oyle kiyamet fark yok ayni surus kosullarinda 100 kilometrede 1 yada 1,5 litre fark vardir en fazla..
Tasarim goreceli , tabiki 2018 kasa gibi albenisi yok ama yasina gore bence tasarimi hala guncelligini koruyor.
Son olarak son hizlari yada ara hizlanmalari cok benzer , yine eski kasa beni yuksek suratlerdeki dirayetiyle sasirtti , cidden virajdan koparmak icin insan ustu caba sarfetmeniz lazim
Uzun lafin kisasi eski 2009-2010 GH kasa kullaniciysaniz degerini bilin , iyi bakin araciniza , inanin 2018 kasa ile aralarinda atla deve fark yokmus , ben su ana kadar cok memnun kaldim..
Bir iki resim atayim asagiya