süleyman46
Aktif
Dünyayı sadece iyi niyet kurtarabilir. Teşekkür ederim tekrar.
Çok kararsızım esasen. Bı dünya para vermeye değecek bir şey var mı yok mu bir türlü emin olamadım prins veya vialle taktırarak.
Yakıt tüketiminiz nasıl. Mars problemi vb. Bir sorun var mı.subap erimesi meselesi hakkında ne söyleyebilirsiniz?
Aracin bazı rutin bakım isteyen aksamları dışında herhangi bir problemimiz yok şükür. Sübap erimesi motorun alaşımından dolayı kaçınılmaz(benzinde dahi) yalnız mazda değil hemen her markada bu durum böyle. Fakat büyük motorlarda bunun çok daha geç olduğunu düşünüyorum ve izlenimlerim o yönde. Misal mazda 3'te bu Sübap sorunu daha erken yaşanıyorken, mazda 6'da bu şikayeti cok daha az duyuyoruz. Zaten LPG'nin kar-zarar hesabını da buna göre yapmak lazım. Yapılan yıllık km, bakım maliyetleri, dönüşüm sisteminin maliyeti gibi ekonomiyi etkileyen unsurların hesabı sizin bileceğiniz mesele. Bir de olayın psikolojik yönü var tabi, oraya hiç girmeyelim
Benim yakıt bir parça fazla çünkü bazı bakımlar yaklaşıyor bunun farkındayım. Fakat bakımları iyi olan bir m6(2009-2012) AT ortalama ş.içi 11-13lt, ş.arası 7-9 lt LPG yakacaktır. Kullanıcıya, bulunduğunuz şehire göre değişir tabi. Karar verme aşamasında her kafadan bir ses çıkar, insanın kafası çorba olur. Bence imkanınız varsa acele etmeyin. Forum bilgi açısından oldukça dolu. Biraz kurcalayıp, bilgi sahibi olarak daha iyi karar verebilirsiniz. Kolay gelsin