İzmir'de bir yetkili servis vardı. Şimdiki Vatan Bilgisayarın yerinde faaliyet gösteriyordu. Bornova caddesinden geçerken hep görürdüm. Servisin ismi aklımda yanlış kalmadı ise "ALRO" idi.
1997 yılında 1992 model 323 almıştım. Bir çukur yağmur ile dolmuş, gece farketmeden normal bir süratle çukurdan geçtim. Kafam nerdeyse tavandan dışarı çıkacaktı.
Otoyu park ederken manevra esnasında ön tekerleklerden ses duydum. Ertesi gün doğru bahsettiğim yetkili servise gittim. Bugünün parasıyla 9 bin TL civarında masraf çıkardılar, kredimi kartımın limiti yetmedi, hanımı çağırıp bir de onun kartından geçtik. ( O zamanlar tek kredi kartı ile idare ediyormuşum) Aks komple değişti. Çıkarılan aks da onlarda kaldı.
Bir ay sonra kadar her zaman gittiğim çocukluk berberime gittim. Sohbet esnasında "ooo araban bayağı güzelmiş vs." deyince, bende yaptığım masraftan şikayetçi olup, batsın böyle güzel araba derken, niye Sedat'a gitmedin deyince, çocukluk arkadaşım Sedat'ın Mazda yedek parça firmasını kurduğunu öğrendim. İzmir'den 11 yıl kadar uzak kalmıştım.
Özkur'a ziyarete gittiğimde; otonun sadece 60 + 60 = 120 TL lık bir masrafı varmış. O nedenle bana kimse yetkili servis demesin.
Yediğim bu kazığı öğrendikten sonra etmediğim beddua kalmadı. Sonuç? O yer kapandı...
Alma mazlumun ahını çıkar aheste aheste.