- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Üst kapak (külbütör) contası epeydir terletiyordu buji yuvalarına yağ indiriyordu servisten orijinalini aldım kolları sıvadım. Üst kapağı açmışken sibop boşluklarınıda kontrol ettim onu başka bir konuda ele alacağım. Ayrıca telefonda desteğini esirgemeyen @Adem Usta mıza çok teşekkür ederim.
Buji kablolarını sökerek işe başlıyoruz.
Kapağın sökülmesini engelleyecek kablo tesisat soket vs. hepsini çıkartıyoruz.
Sıra geldi kapak civatalarını sökmeye. Servis manuelinden sökülme sırasına bakıyoruz ve sırasıyla sökmeye başlıyoruz.
Kapağı kaldırıyoruz kucağımıza geliyor
Yeni contayı kapağa oturtuyoruz. Kapaktakı yarım ay şeklinin oturacağı kısımların tam köşelerine sıvı conta sıkıyoruz bu bilgi hem servis manuelde geçiyor hemde Adem Ustamın tavsiyesidir.
Kapağı oturtuyoruz ve sökme sırasının tam tersi sırasıyla önerilen sıkma aralığında tork anahtarı ile sıkıyoruz (6.9 - 9.8 Nm). Elinin ayarına güvenen tork anahtarı olmadan da sıkabilir fakat fazla sıkılma durumunda conta eziliyor ve yapılan işin kıymeti olmuyor.
4 saat kadar sıvı contanın kurumasını beklemekte fayda var.
Buji kablolarını sökerek işe başlıyoruz.
Kapağın sökülmesini engelleyecek kablo tesisat soket vs. hepsini çıkartıyoruz.
Sıra geldi kapak civatalarını sökmeye. Servis manuelinden sökülme sırasına bakıyoruz ve sırasıyla sökmeye başlıyoruz.
Kapağı kaldırıyoruz kucağımıza geliyor
Kapağın oturduğu yüzeydeki conta kalıntısı ve yağ kalıntılarını temizliyoruz. Kapaktan eski contayı söküyoruz kapağı balata spreyi ile güzelce temizliyoruz. Kapağı açmışken triger kayışına göz atıyoruz her şey yolunda görünüyor Yeni contayı kapağa oturtuyoruz. Kapaktakı yarım ay şeklinin oturacağı kısımların tam köşelerine sıvı conta sıkıyoruz bu bilgi hem servis manuelde geçiyor hemde Adem Ustamın tavsiyesidir.
Kapağı oturtuyoruz ve sökme sırasının tam tersi sırasıyla önerilen sıkma aralığında tork anahtarı ile sıkıyoruz (6.9 - 9.8 Nm). Elinin ayarına güvenen tork anahtarı olmadan da sıkabilir fakat fazla sıkılma durumunda conta eziliyor ve yapılan işin kıymeti olmuyor.
4 saat kadar sıvı contanın kurumasını beklemekte fayda var.
Son düzenleme: