Moderatörün son düzenlenenleri:
Amortisör değilmiş yani, masrafın az olmasına sevindim, güle güle kullanBülent sorunu çözeli epey oldu ama cevap yazmayı unutmuşum. Sesin kaynağı ön sağ tarafmış ben arka sanıyordum. Ön viraj demir takozlarını ve z rotları değiştirdiler ses kesildi
hayırlı günler arkadaşlar araçta sürekli ön teker rulman bozma potansiyeli var 1 yılda 7 kez değiştirdim bu sağlı sollu olmak üzere, kullandığım marka SKF 40/74/40 ebatında bilya eski kasa 323 lerle aynı bilya daha doğrusu eski kasanın bilyası, araçta kontrol edilen yerler ise; şasi, sıkıntı yok baskı değişti hazır inmişken şanzıman onda da sıkıntı yok akslar bakıldı onda da sıkıntı yok rulmanların girdiği forya ya bakıldı gözle görülür hiç bişey yok acaba bilya bizim astinalarda farklımı yani eski 323 lerin rulmanları foryaya giriyor ama ya anatomisimi farklı bizim araçların rulmanı diye tahmin etmeye başladım bu konuda bilgisi olan varmı acaba
Bilyeyi çakarken yanlış yapıyor olabilirler. İmkansız birşey bu. Ya da kullandığınız bilye otomotive yönelik değil ağır şartlara dayanamıyor.
Ya da çakma.
NTN deneyin bir de. Ama Bilyeyi siz orjinal satıcıdan alıp çaktırın.
SKF de iyi bi marka porya deniyeyim dedim parçacım piyasada baktım yok dedi son çare heralde dedim bilya farklı galiba genişliği belkide çünki foryaya tam uyuyo ama genişlik belkide farklı7 sini birden yanlış takmış olamazlar. Belliki sabit olan bir yerin gönyesi bozuk. Yerinizde olsam takım halinde hazır rulmanlı poryalar var. Sanırım 150-200 tl arası. İmkanınız varsa orjinalini alın diyecem ama çok para. Akslar sabit olmadığından ben pek ihtimal vermiyorum.
Yok farklı yerler bunlardan biri ankara rem otoda var mesela ama her ustaya özellikle sordum bilya yatağında sıkıntımı var diye hepside sıfır sıkıntı dedi bu yüzden aklımın bi köşesinde sürekli duran soru acaba bilyamı yanlış astinalarla bp yada bg kasa 323 lerin bilyası aynımı7 değişimi de aynı yer mi yaptı? Taşıyıcı yatağı bozuk olabilir. Rulman uyumsuz olabilir parça numarası ile iz sürmek lazım sizin taktığınız ile arasındaki farkı anlamak için.
Yok farklı yerler bunlardan biri ankara rem otoda var mesela ama her ustaya özellikle sordum bilya yatağında sıkıntımı var diye hepside sıfır sıkıntı dedi bu yüzden aklımın bi köşesinde sürekli duran soru acaba bilyamı yanlış astinalarla bp yada bg kasa 323 lerin bilyası aynımı