mustafayk
Kıdemli Üye
Valla hocam yarım saat için de yapılıyor.parası için değil zaman sorunum var çıkamıyorum gündüzleri, malzemeyi alıp ustaya götüreceğim. Malum usta şu parçayı al gel diyor.
Valla hocam yarım saat için de yapılıyor.parası için değil zaman sorunum var çıkamıyorum gündüzleri, malzemeyi alıp ustaya götüreceğim. Malum usta şu parçayı al gel diyor.
Kontak sistemi farklı değildir diye tahmin ediyorum.Bu işlem 323BA lar içinde ayni mi
Çok farklı olacağını sanmam.Bu işlem 323BA lar içinde ayni mi
Konu 626 Gf içinde geçerli olup, sadece kontak jakları farklıdır.
Ara sıra kontak almama durumu vardı. Kırmızılı için bugğn yapmak nasip oldu.
@Oğuzhan a Teşekkürler.
Ekli dosyayı görüntüle 55641
92 sonrası 626 ve 323 diye hatırlıyorum.Söz konusu geri çağırma hangi modelleri kapsıyor bilginiz var mı?
Allah razı olsun. Beni bir masraftan daha kurtardınız. Termiğin korozyona uğrayan yerlerini lehim ile doldurdum, şimdi problemsiz çalışıyor.Kontak termiği tamirini tarif etmeye çalışacağım. Resimler Ferdi abiye aittir
Kontağı çevirdiğinizde araç bazen alıyor bazen hiç tepki vermiyorsa, anahtarı sağa sola bastırınca çalışıyorsa kontak termiğinde sorun olması muhtemel.
1- Direksiyonun altındaki plastik aksamı söküyoruz. 3 adet vida tutuyor.
2- Direksiyonu aşağı indirip termiğin arkasındaki soketi tırnağına basarak yavaşça çıkarıyoruz.
3- Termiği tutan 1 adet civata sökülür.
4- Termiğin bir tarafında tek tırnak diğer tarafında çift tırnak vardır tek olan kısımdan hafif esnetirseniz açılacaktır. Tırnakları kırmamaya özen gösteriniz.
5- Termiği açarken içindeki yayların düşmemesine özen gösteriniz.
6-Açtığınızda termiğin çalışma mantığını anlayacaksınız. Kontağı çevirdiğinizde birbirine temas eden noktalar bellidir. O kısımlar ya oksitlenmiş yada aşınmıştır.
7- Temas noktalarını temizleyin veya dolgu yaparak zımparalayın.
Ekli dosyayı görüntüle 5198Ekli dosyayı görüntüle 5196Ekli dosyayı görüntüle 5197Ekli dosyayı görüntüle 5195
Dolgu işlemi:
Söktüm aşınan yerleri buldum. Bakır kaynağı ile doldurttum. Törpüledim. Bakır kaynağı metal katkılı olduğu için öncekinden sağlam oldu ama normal metal oksitlenmeye karşı dirençsiz olabilir zamanla göreceğiz. Sağda solda fazla olan yağları tekrar üstüne sürerek kapattım
Ekli dosyayı görüntüle 5203Ekli dosyayı görüntüle 5204Ekli dosyayı görüntüle 5205Ekli dosyayı görüntüle 5206
1998 Model 626 aracımda immobilizer sistemi yoktu ve anahtarcıda yaptırmış olduğum yedek anahtar arabayı çalıştırmıştı. Aynı sistem ise senin aracın da basit bir işlem ile anahtarına kavuşur...Selam dostlar aracım 1.8 2000 astina Kontağımı kaybettim maalesef.
97 ve 2002 uyumlu diye(sitesinde öyle yazmış)
Çıkma kontak buldum.
benim araca uyar mı acaba güvenmelimiyim veya soketleri oldu taktık diyelim aracın beyni algılarımı ekstra bir iş çıkar mı. Veya nasıl bir çözüm bulmalıyım. Yetkili servis takım olarak yurt dışına Spariş verebiliriz elimizde yok fakat pahalıya maal olur dedi. Yardımcı fikirlerinizi istirham ederim.aracım bu satışta olan kontak bu olur mu acaba benim araca.
Çıkma kontak işini yetkili servise veya anahtarcılara sorarsanız iyi olur. Üzerindeki anahtarın immo şifresini silip yeniden yazabiliyorlarsa olur.Selam dostlar aracım 1.8 2000 astina Kontağımı kaybettim maalesef.
97 ve 2002 uyumlu diye(sitesinde öyle yazmış)
Çıkma kontak buldum.
benim araca uyar mı acaba güvenmelimiyim veya soketleri oldu taktık diyelim aracın beyni algılarımı ekstra bir iş çıkar mı. Veya nasıl bir çözüm bulmalıyım. Yetkili servis takım olarak yurt dışına Spariş verebiliriz elimizde yok fakat pahalıya maal olur dedi. Yardımcı fikirlerinizi istirham ederim.aracım bu satışta olan kontak bu olur mu acaba benim araca.
Mazda alayının içinden geçerYeni bir gelişme
İnstegramda arkadaş anahtar çilingir var onu aradım
Adam hesabında Porsche rangrover ları 5 dk 15 dk açıyor kopyalıyor anahtarları teslim ediyor.
- Ne dese beğenirsiniz.
sizin araba beni aşar ben yapamam dedi.