kadir
Kıdemli Üye
Akismetre ile alakali sanirim isin icine akismetre girince vakumlamada farkli bi durum oluyor demekki akismetresiz araca gore yada emme monifoltuna bi el atmak gerekebilir portpolitas falan diyolar incelemek lazim
Eski aracin neydi? [member=86]hus3yn[/member]
kadircim aslında dogru söylüyorsun bir çok kullnıcınız katalatik konvektör ne durumda bilgisi yok aslında belli bir km reden sonra kontrol edilmeli yanlız bizim bu araçlar eksoz geri basıncı ile yürüyen araçlar eksoz boşaltıkca aracın nefesi kesilir performans kaybına sebeb olur tabi bozulan katla gitmekten ise sökmek dogru orj çok pahalı 1500 tl vardı galiba yanlış hatırlamıyorsam ..
Benim başıma geldi 400tlye tanıdık aracılığı ile taktırdım içi boşaltılmıştı emisyon değerlerim 4-5 katı çıkıyordu. Hilesi de bildiğim kadar benzinde sıkıştırın egzoz ısındıkça o veriler düşüyor. Ben taktırıp 10dk gezip benzinde hemen ölçtürdüm geçti emisyondan.Muayenede egzozdan kaldık. Meğer benden önceki katalizatörün içini boşaltmış. Özel egzoz istasyonları dahil emisyon değerlerin yüksek olmasından dolayı geçiremiyor artık. Belki de bir hilesi vardır ama ben direk e 4 standartlarına uygun seramik değilde metal bir katalizatör taktırdım. Arkadaş bir kaç hafta kullandıktan sonra egzoz muayenesine gitmemi tavsiye etti. Fiyatı ise 500 tl.
Böyle bir durumla karşılan varmı..
LPG var mı?Muayenede egzozdan kaldık. Meğer benden önceki katalizatörün içini boşaltmış. Özel egzoz istasyonları dahil emisyon değerlerin yüksek olmasından dolayı geçiremiyor artık. Belki de bir hilesi vardır ama ben direk e 4 standartlarına uygun seramik değilde metal bir katalizatör taktırdım. Arkadaş bir kaç hafta kullandıktan sonra egzoz muayenesine gitmemi tavsiye etti. Fiyatı ise 500 tl.
Böyle bir durumla karşılan varmı..
Merhaba arkadaşlar katalizör iptalinin artıları ve eksileri nelerdir..
323bj 1.5 2000 model.
Egzozcu iki çeşit olduğunu söyledi. Seramik ve metal. Metal olanlar daha uzun ömürlü ve biraz daha pahalı. Özellikle euro 4 aldım. Euro 2 ye garanti vermiyorlar.
Katalizatör ile alakalı mı tam bilmiyorum fakat montajdan sonra özellikle sabahları ilk çalıştırmamda yolcu kapısı açıldığında içeri müthiş bir yanık yakıt kokusu geliyordu. O kokudan eser kalmadı..
Adem ustam benim taktırdığım da yan sanayi İlk bujiler değiştirdik bakımı gelmişti belki ona ihtimal verdiler ben de güvenmeyip başka yere gittim gittiğim yerde de aynı değerler çıktı katı taktırdım değerler düştü ama ses konusunda değişiklik olmadı? İçi boş olsa bile katın ses değişikliği yapması gerekmez mi? Yoksa katın yerine düz boru mu koyup ses değişikliği oluyor? Sürekli uzun yol yapıyorum Bursa Afyon arası bayırlarda 1.5in kuvveti yetmiyor gibime geliyor (120ile başlasam bile sonunda 90lara düşüyorum çok uzun rampalarda) kat iptali yapsam faydası olur mu? Ş.içi 2.5devri geçmiyorum bu arada. Zararlı mı çıkarım sizce?1.5 zl motor katalatik konvektör iptali yapıldıgı zaman aracınızın alt devir den üst devire dogru olan gücü kaybolur sadece ses alırsınız gelen ses iyi gittigi hissini verir size fakat öyle bir durum yok sadace pisikolojik güç elde edersiniz
bizim mazdalarımız katalitik kovektör sonrası gelen orta susturucu ve son susturucu lar arası eksoz manifoldu dahilinde eksoz geri basıncı dedigimiz bir eksoz gazı çıkışı dengelemesi ile güç elde eden bir motora sahip oldugu gibi
bunun faydası sadece üst devirde olucaktır kısaca üst devir kazancı olup alt devir kaybı gerçekleşicektir
tahmin ediyorum sizin katalitik konvektör dagınık durum da bu durumda orj yüksek fiyat oldugu için şıklar sadece çıkma saglam yada görsel olarak katalitik konvektör gibi görünüp içi boş olan bir susturucu alıp takmak olucak
neden katalitik konvektör görünümlü diyoruz muyayne yapılırken araca sorun çıkmasın diye
bu durumda emisyon ölçümü dışarda yapılması gerekiyor çünkü kat iptali sonrası emisyon degerleri farklı yüksek çıkıcaktır dolayısı ile araç emisyon pulu alamıyacaktır
içine sonradan konan katalitik konvektör görevi gören taşlar iş görmüyor motoru sıkıp çekiş zorlugu vs bi takım sorunlar çıkarıyor
size tavsiyem motorun nefesini kesmeyin çıkma orj alın takın ...
Adem ustam benim taktırdığım da yan sanayi İlk bujiler değiştirdik bakımı gelmişti belki ona ihtimal verdiler ben de güvenmeyip başka yere gittim gittiğim yerde de aynı değerler çıktı katı taktırdım değerler düştü ama ses konusunda değişiklik olmadı? İçi boş olsa bile katın ses değişikliği yapması gerekmez mi? Yoksa katın yerine düz boru mu koyup ses değişikliği oluyor? Sürekli uzun yol yapıyorum Bursa Afyon arası bayırlarda 1.5in kuvveti yetmiyor gibime geliyor (120ile başlasam bile sonunda 90lara düşüyorum çok uzun rampalarda) kat iptali yapsam faydası olur mu? Ş.içi 2.5devri geçmiyorum bu arada. Zararlı mı çıkarım sizce?