Arkadaşlar arızalı olan bobinin yerine Çin'den 2 adet bobin sipariş verdim,daha sonra forum üyelerimizden Hakan Dilek abimiz sağolsun elindeki bobin,buji kablolarını yolladı bana kendisine çok teşekkür ediyorum.Şimdi bir konu hakkında bilgi ve tecrübelerinize başvurmak ve birçok 1.5 motor kullanıcısının sorunu olan ateşleme sorunu hakkında görüş alışverişi yapmak istiyorum müsaadenizle. Hakan abi ürünleri gönderirken yanında aracından çıkma 0.7 tırnak aralığına daraltılmış 4 adet buji yolladı ve ısrarla bunları denememi istedi. Bugün yeni boboni takıp üzerindeki 1.1mm tırnak bujilerle denedim aracı sonrasında 0.7 bujileri takıp denedim.Psikolojik midir bilemiyorum ama sanki 0.7 bujilerle araç daha atik gibi geldi bana.Akşam üstü tekrar 1.1mm iridyum bujileri takıp bir tur attım hemen eve gelip tekrar 0.7mm bujileri takıp aynı yolda bir tur daha attım.Sonuç; sanki 0.7mm bujilerle aracın gaz tepkisi,hızlanması daha iyi gibi.Mesela 1.1mm ile gaza basınca havanın motora girdiğini hissediyorsunuz ve o homurtlama sesi geliyor kulağınıza araç yavaş yavaş hızlanıyor, 0.7mm'de ise gaza basınca homurtlama çok kısa sürüyor ve hızlanma daha çabuk.Bu arada araçta LPG yok sadece benzin. BJ kasa 1.5 motorların ateşleme sorunu olduğunu Adem ustamız belirtmiş ve bende aracımdan söktüğüm bujiyi önce kendi aracımda sonra Mazda 3 BK da denedim,kendi aracımda ateşleme gündüz farkedilmeyecek kadar azdı ama Mazda 3'te bariz şekilde belli oluyordu ateşleme.Şimdi sorum şu; bizim araçlarda buji tırnak aralığını küçülterek ateşlemeyi kolaylaştırmak gibi bir uygulama olabilir mi?Bir diğer sor da örneğin Mazda 3 bobinini bizim araçlara uyarlasak sonuç ne olur acaba?