- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
- Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan
Konu güncellendi. Yeni sisteme geçiş sonrası kaybolan resimler yenilendi.
Üstadım benim araçta da bu sorun mevcut. Çözümü hakkında bana da özel mesaj ile ulaşabilirsen çok sevinirim.
Çözülebilir denemek lazımYeni konu açmadan buradan devam etmek istedim
İki gündür Airbag lambası yanıyordu bugün airbag tamircisine gittim hava yastıklarının dördü hata veriyordu beyin sökülüp
programlandı hataların üçü giderildi ve geriye sadece yolcu tarafı kaldı usta ağırlık sensörü değişmesi gerekiyor dedi pahalı
ve servisten başka bir yerde bulamayacağım için senin sorunu çözdüğün gibi benim sorunum da çözülürmü @Oğuzhan
Ekli dosyayı görüntüle 12420
Keyifle kullanabilirsin artıkOğuzhan a yardımlarından dolayı teşekkür ediyorum
Redmi Note 3 cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi
Evet bu bizim araçlarımızda mevcut bir sorun şuan benim kullanmakta olduğum araçtan bahsediyorum 99 323f. Aracı yeni aldınız kontağı açtınız abs ışığı yanmıyor airbag ışığı yanmıyor bilin ki sistemde sorun varmış söndüremedikleri için göstergeden ışığını sökmüşler bir nevi üç kağıt da diyebiliriz.
Airbag ve Abs ışıkları yandığında söndürebilecek arızasını anlayabilecek usta bulmak zor çünkü anladığım kadarıyla bizim araçlarımızda direk obd bağlantısı bazı modellerde var bazılarında yok. Olanlarda arıza ordan okunuyormu bilmiyorum.
Gösterge panelini sökmek çok basit gösterge çerçevesini 2 tane göstergeyide 3 tane civata tutuyor daha sonra soketleri söküp kucağınıza alıyorsunuz.
Lambaların duyları yerindeyse şanslısınız çünkü bendekiler yoktu orjinalinin fiyatı 20 tl civarı. Ben daha ucuza yurt dışından aldım. Ampulun tipide T5 gösterge ışığı diye geçiyor.Daha sonra göstergeyi takıp arıza okumamız gerekiyor
Arıza okuma: airbag arıza lambası ayrı olarak sağ tarafta yer alıyor rengi kırmızı. Mesela 4 uzun 7 kısa yanıyorsa 4x10 4x7 yapıyoruz arıza kodu 47 oluyor daha sonra elimizdeki dökümandan ne anlama geldiğine bakıyoruz dökümanı buraya ekledim.
Peki nedir bu arızalar? (45-46-47-48)
Yolcu koltuğu ağırlık sensörü arızası. Sensörün yenisi 400 euro gibi bir fiyatı var. Araştırmalarıma göre ufak bir devre yapmışlar sensörün frekansını kopyalamışlar sensöre gelen kabloya bu devreyi takıyorsunuz koltukta sürekli biri oturuyormuş gibi gösteriyor ve ışıklar sönüyor airbag sistemi aktif hale geliyor.
Soruna neden olan ağırlık sensörünün resimi ekte yer alıyor
Not: Bu sorunu yaşayan arkadaşlar benimle iletişime geçebilir.
323 BJ Airbag Code
Ekli dosyayı görüntüle 5179
Hepsi yanar halde göstergeler:
Ekli dosyayı görüntüle 5178
Sorunu çözen parçamız:
Ekli dosyayı görüntüle 5177
Merhaba sorunu çözeriz Parça yok ama bulurum sizin için.Oğuzhan ustam merhaba. Bende de aynı sorun var fakat sağdaki ikaz ışığı şu sıralamayla yanıyor:
4 uzun 7 kısa
4 uzun 8 kısa
4 uzun 7 kısa
4 uzun 8 kısa
Bahsettiğiniz parça bu sorunu çözer mi? Çözer derseniz elinizde var mı?
Çözeriz inşallahMerhaba Oğuzhan Bey,
Airbag emülatörü için size mesaj gönderdim.
Desteğiniz için teşekkürler.
Desteğiniz için teşekkür ederim.Çözeriz inşallah
Airbag ışığı 2 tane var. Soldaki sarı renkli sistemi kontrol edip söner arıza varsa sürekli yanar. Sağdaki en alttaki kırmızı arıza varsa yanıp söner. Kaç kez yanıp söndüğünü saymanız lazım. Solda tek airbag ışığı yanıyorsa sağdaki yanmıyorsa sağdakinin ampulü ya patlamıştır ya sökmüşlerdir. ABS içinde aşağıdaki konuya bakınız.Bugün aynı sorun bendede oldu durduk yere abs ve iki hava yastığıda yanıyo bi türlü söndüremedim ama uzın kısa muhabbetini çok anlamadım benimki sürekli yanıyo
Sağ tarafa otur kontağı aç bir değişiklik varmı gözlemle.Uzun uzadıya baktım yanıp sönme yok abs ve sarı ve kırmızı abs ışığı direk yanıyo ampuller yerinde daha önce sökmüştüm
Durduk yere canımı sıktı
Aracı çalıştırimmi sadece kontakmı açık olsunSağ tarafa otur kontağı aç bir değişiklik varmı gözlemle.
Aracı çalıştırdım takip ettim kontak açık takip ettim sadece direk yanıyoŞimdi araca geçiyorum tekrar
Aracı çalıştırimmi sadece kontakmı açık olsun
Bir süre gözlemle istersen. Genelde konuda bahsi geçen ağırlık sensöründen yapar ama yanıp sönerek hata kodu vermesi gerekir. İstersen yollarım denersin.Şimdi araca geçiyorum tekrar
Aracı çalıştırdım takip ettim kontak açık takip ettim sadece direk yanıyo
Şimdi araca geçiyorum tekrar
Aracı çalıştırdım takip ettim kontak açık takip ettim sadece direk yanıyo
Yaklaşık 5-6 dakikadır izliyorum ne abs nede hava yastıklarında bi değişiklik yok hepsi direk yanıyo yalnız sağ koltukta bi soket var ama şöför koltuğunda göremedim deminden beridir bakıyorum bulamadım normalmiBir süre gözlemle istersen. Genelde konuda bahsi geçen ağırlık sensöründen yapar ama yanıp sönerek hata kodu vermesi gerekir. İstersen yollarım denersin.