Arkadaşlar 4 yıldır 98 model 1.5 familia kullanıyorum araçtan çok memnunum fakat ön düzen çok sert geliyor bana. çukur ve kasislerde traktör gibi sallıyor. Amartisörler KYB yeni, alt takım iyi takırtı tukurtu yok. acaba hepsinde mi aynı. başka bi familia ile kıyaslama şansım olmadı.
daha yumaşak istiyorsanız monreo takarsınız bu kez biraz konfor gelir yanlız araç ta esneme fazla laşı cagı için yol tutuşu zayıflıcaktır takmış oldugunuz amartisör kyb japon malı bizzat kendimde bu marka amartisör kullanıyorum bunun dışında tocico bu da japon bunlar gazlı amartisörler yag lı olanını bulmak yada araştırıp getirtmek lazım gazlı ya göre daha yumuşaktır
tabi burda lastik sert leşmeside konfora yansımaktadır lastik de sert leşme var ise buda en ufak çukur amartisöre yansıtıp konforu biraz da azaltıcak daha sert bir sürüş ve ani fren de aracın kaymasına sebeb olucaktır .
amartisör yönünde tercihimiz 3 marka vardır spor kullanım yol tutuşu kyb yada tocico
yaş durumu yüksek ise araç kullanıcısı konfor isteyecektir sertlik rahatsız edicektir bu kullanı caya monreo önerimizdir düzgün kullanımdan dolayı monreo amartisör ömrü uzun daha uzun olucaktır
fakat ben yolu buldumu hakkını veririm bana yol tutuşu lazım viraja girdimi bir tafa yattıgında araç düzelirken ikinci bir esneme olmasın durum böyle düşünülünce tavsiyemiz kyb ve tocico ya çıkıyor ..