suleyman
Aktif
merhaba tamirciniz kim acaba ?Arkadaşlar bugün aracımı rot ve rotiller, eksantrik , v kayışlar ve baskı balata değişimleri için tamircime bıraktım
merhaba tamirciniz kim acaba ?Arkadaşlar bugün aracımı rot ve rotiller, eksantrik , v kayışlar ve baskı balata değişimleri için tamircime bıraktım
323'te çift egzantrik vardı sanırım. Tam bilmiyorum ama sentesini umarım yanlış kurmaz. O konuda dikkat edin derim. Genelde Mazda'yı bilmeyen ustalar ne kadar iyi olsalar da bu araçların dilinden anlamıyorlar ve bazı ufak gibi görünen ama aracı epey etkileyen hatalar yapabiliyorlar.Manisa-Turgutlu da Elit otomotiv İsmail usta. Güvendiğim bir arkadaştır kendisi. İlk defa mazda sahibi oldum eski aracımıda bu arkadaşa bakım yaptırırdım (R19 europa).
Esasında dikkat etseler, üzerinde işaretler var, yanlış takmanın imkanı yok gibi ama dediğin gibi bilmeyince dikkat edilmiyor ve sente kaçıklığı meydana gelebiliyor... Umarım sorunsuzca güzel bir bakım olur.323'te çift egzantrik vardı sanırım. Tam bilmiyorum ama sentesini umarım yanlış kurmaz. O konuda dikkat edin derim. Genelde Mazda'yı bilmeyen ustalar ne kadar iyi olsalar da bu araçların dilinden anlamıyorlar ve bazı ufak gibi görünen ama aracı epey etkileyen hatalar yapabiliyorlar.
Abi üzerinde işaretler var ama bizim gözümüzle o işarete denk getirince aslında 1 diş atlak oluyor. Sanıyorum Mazda ustası olmayanlar da bizim gördüğümüz gibi görüyor.Esasında dikkat etseler, üzerinde işaretler var, yanlış takmanın imkanı yok gibi ama dediğin gibi bilmeyince dikkat edilmiyor ve sente kaçıklığı meydana gelebiliyor... Umarım sorunsuzca güzel bir bakım olur.
Bunu araştırmak gerek...Abi üzerinde işaretler var ama bizim gözümüzle o işarete denk getirince aslında 1 diş atlak oluyor. Sanıyorum Mazda ustası olmayanlar da bizim gördüğümüz gibi görüyor.
Evet triger de değiştiFiyat uygun gibi görünüyor. Yapılan iş iyiyse ve sorunsuzsa zaten 50-100 TL önemli değil. Triger de değişti mi?
benimde bir 97 var forumda devamlı bekleriz.Kazasız belasız sürüşlerBilgi için teşekkürler. Haftaya benim tamircide full chek-up yaptırcaz artık
bazen arada turgutluya geliyorum bir mazdası olan arkadasımız var orada sizinlede görüşmek isterimDün aracı teslim aldım arkadaşlar. Araba kendine gelmiş debriyaj o kadar yumuşamış ki hissetmiyorum pedalı
Yüksek hızda deneme yaptım , yokuşta da denedim herhangi bir sorun yok çok şükür.
Ön takım rot ve rotil ön amortisör takozu , Yağ, filtreler, buji ve antifriz , Eksantrik ve V kayışları , Ayrıca Baskı balata değiştirme. Bunların hepsi için 500tl işçilik verdim. Sanırım uygun bir fiyat, siz ne dersiniz?
Elbette, bende görüşmeyi çok isterim.bazen arada turgutluya geliyorum bir mazdası olan arkadasımız var orada sizinlede görüşmek isterim
Bakım esnasında yapılması gereken bir işlem olmalıydı bence, boğaz kelebeği temizliği ile büyük ihtimalle düzelecektir. Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.Elbette, bende görüşmeyi çok isterim.
Bu arada hafta sonu ailemi alıp izmir'e gezmeye götürdüm. Otobanda aracı 150-160km/h hızlara çıkardım biraz. Çünkü bakım sonrası bi aracı denemek istedim. Giderken bir sorun olmadı ama dönüşte ışıklarda durduğumda aracın rolantisi dalgalanmaya başladı hatta bir yerde stop bile etti.
Benzinde de aynı şekilde dalgalanma vardı, fakat yolda giderken çekişte filan herhangi bir sorun yaşamadım. Turgutluya geldiğimde araç soğuduktan sonra tekrar çalıştırdım herhangi bir dalgalanma olmadı, bugün sabah işe gelirken de sorun yoktu hatta.
Fakat aracı aldığım günden beri rolantide çok çok ufak bir dalgalanma vardı, aynı dalgalanma hala devam ediyor. Sorunun nedeni boğaz kelebeği olabilir mi acaba? Bugün söküp temizlemeyi düşünüyorum. Würth'ün balata spreyi ile temizleye bilirim sanırım.
Bakım esnasında yapılması gereken bir işlem olmalıydı bence, boğaz kelebeği temizliği ile büyük ihtimalle düzelecektir. Allah kazasız belasız günlerde kullanmayı nasip etsin.
Gazyağı ile temizlemek en üzeli ancak, bulabilmek sorun... Balata spreyi de rahatlıkla iş görecektir. Hava akışmetre temizliği de bu dalgalanmanın durulmasına sebebiyet verebilir bak, onu unutmuşum... Ancak; nazik bir parça dikkat et, elinde kalmasın fiyatı uçuk ve bulunması zor bir parça.Bugün boğaz kelebeğini temizleyeceğim inşaalah. Ayrıca sökmüşken hava akışmetreyide temizlersem iyi olur sanırım. Würth'ün balata spreyi ile temizleye bilirim sanırım değil mi? Parçalara zarar vermez diye düşünüyorum. Siz ne dersiniz?