bu arada tamirci hava filtresinin boruya giren kısmına elektrik bantı cekmiş cıkarırken söküp attım. ben taktığımda cekeyimmi gene. hava kacağı varsa zaten elektrik bandının bi etkisi olur mu?
tamamdır. zaten ilk fırsatta orjinal hava filtresini alıcam sanırım 200-300 arası bir fiyatı var. hayır açık hava filtresi takıosunda orjinali nie elinde tutmuyosun. insanları anlamıyorum aem marka falan bişiy taksa hadi elindekini satmıstır onun parası için dicemde 50-60 liralık filtre içinde eldeki orjinal satılmaz bi köşede bekletilmeli. artık bakalım. su rolanti ızdırabından bi kurtulsam rahatlayacağım.Sistem hava alırsa oradan, rölanti dengesizliği ve tekleme olur, aynı şekilde bantı çekmeni tavsiye ederim...
tamamdır. zaten ilk fırsatta orjinal hava filtresini alıcam sanırım 200-300 arası bir fiyatı var. hayır açık hava filtresi takıosunda orjinali nie elinde tutmuyosun. insanları anlamıyorum aem marka falan bişiy taksa hadi elindekini satmıstır onun parası için dicemde 50-60 liralık filtre içinde eldeki orjinal satılmaz bi köşede bekletilmeli. artık bakalım. su rolanti ızdırabından bi kurtulsam rahatlayacağım.
Ellerine tekrar tekrar sağlık...
Rica ederim abi aracın yakın zamanda motor kulaklarını değiştiricez tanıdık bir ustayla nasip olursa onuda resimlerim
@VolkanSrky fotoları yenileme şansınız var mı? Direk foruma yükleyebilirsiniz.Öncelikle disbiritörümüzü tutan iki civatanın olduğu yer ile motor arasını marker kalem veya cd kalemi ile çiziyoruz ki disbiritörümüzü geri takarken eski konumuna aynı şekilde takabilelim.
Buda motor kısmı
Motor kısmı biraz pis kusura bakmayın
Sonrasında buji kapağını tutan iki adet vidayı söküp kapağı çıkartıyoruz
Ve karşımızda tevzi makarası bunu çıkartırken çok uğraştırdı normalde çektiğinde gelmesi gerekiyor artık ne zamandır değişmediyse
http://www.mazdagaraj.com/album.php?albumid=9&attachmentid=5633
Burdaki oringimizde yıprandığı için yağ kaçırıyordu bunuda yenisiyle değiştirdim
Tevzi makarasını çıkardıkdan sonra karşımıza tozlara karşı bobini koruyan kapak çıkıyor onuda çıkarıyoruz ve sonunda hedefe ulaşıyoruzSöktüğümüz şekilde geri topluyoruz toz kapağı burda gözükmüyor çatlağı vardı epoksiyle yapıştırdım elektrik kaçağı olursa rolantiyi etkileyebilir.
Disbiritörümüzü söktüğümüz şekilde geri takıyoruz. Yeni buji kapağı tevzi makarası buji kabloları ve buji sorunumu çözemedim ama hiç değilse bakım yapmış olduk
Evet keşke fotoğraflar yenilense, bende distributor'un bakımını yapmak istiyordum burdaki konu tamda aradığım konuydu.@VolkanSrky fotoları yenileme şansınız var mı? Direk foruma yükleyebilirsiniz.