Yolcu, yük ve aracın yaşı kriterlerine göre çok iyi değer bence.Merhaba arkadaşlar,
Hafta sonu İzmir-Ankara arası gidip geldim bagaj full dolu olarak eşim ve çocuğum ile birlikte. Aracı hiç zorlamadan 100-110km hızlarda toplamda 1150km yol gittim ve toplam yakıt tüketimim tam olarak 78lt lpg oldu.
100km de 6,78lt lpg tüketimi gözüküyor, sanırım iyi değerler
120.000km de almıştım aracı 2 sene içinde 150.000 oldu, çok şükür hiç yarı yolda bırakmadı beni, bu araç benim ilk mazdamdı ve artık tam anlamıyla bende mazdacı oldum çıktım gerek yakıt tüketimi gerek yol tutuşu olarak her bindiğimde kendine hayran bıraktırıyor beni. İnşaallah bundan sonra bi mazda 6 alabilirim, bu araçtan bu kadar memnunsam mazda6 yı düşünemiyorum bileYolcu, yük ve aracın yaşı kriterlerine göre çok iyi değer bence.
24 kuruş yakan 2.0 motor var.Yıl olmuş 2020 hala 26kuruş yakan araba mı olur(uzun yol) 210km benzinlikten benzinliğe
Abi 2.0 olsa daha az yaktırırım ful rampa 1.5in canı sıkılıyor 4. Viteste 110-115 bandında gittim hep24 kuruş yakan 2.0 motor var.
7.2 lt / 100 km. (LPG 3.35 TL)
Ya sizin kasalar cidden performanslı da he, hakkını veriyor motor. 1.5'i bilmiyorum ama 1.8 iyi asılıyor.Abi 2.0 olsa daha az yaktırırım ful rampa 1.5in canı sıkılıyor 4. Viteste 110-115 bandında gittim hep
Evet abi 1.8ler piyasadaki çoğu araçla kalkabiliyor. 2.0ın uzun yol tadına varmak istiyorum en yakın zamanda..Ya sizin kasalar cidden performanslı da he, hakkını veriyor motor. 1.5'i bilmiyorum ama 1.8 iyi asılıyor.
Yıl olmuş 2020 hala 26kuruş yakan araba mı olur(uzun yol) 210km benzinlikten benzinliğe
Damat Ferit okumasın sakın bu değerleri...24 kuruş yakan 2.0 motor var.
7.2 lt / 100 km. (LPG 3.35 TL)
Tabiki çok fark var 25 kuruş yakan arabalar 2,5 lira yakmaya başlamış...Selamünaleyküm tekrar canlandıralım burayı o halde, Burdaki değerleri günümüz fiyatıyla hesaplayinca bile arada çok büyük fark çıkıyor benim aracım 1997 Mazda 323 1.5 Familia aracım 32 Lt ile yani 700 TL ye 260 taş patlasın 270 km yol yapıyor (2.6 TL)şimdi buradaki değerlere baktım da çok aşırı fark var sebepleri nelerdir sizce ?
Şimdi biraz rencide oldum ben :/ fakat bizim bildiğimiz ve bize öğretilen hesaplama yöntemi hep öyleydi yani, gelişmiş ülke hesabınıza göre yukarıda yazdığım rakamlarla ne kadar çıkıyor bi söyler misin ve hayatımda ilk defa böyle bişey duyuyorum