Mutlu aküden aldığım bilgiye göre devlet tarafından satılan amper başına iade amper göstermek zorundalarmış. Örneğin sana 75'lik sattı ama 60'lık iade aldı, belirli periyodlarla bu aradaki fark kontrol edildiği için satıcılar ceza yiyormuş vs vs. Bu nedenle akücülerin verdiği fiyatlar hep senin aküyü iade edeceğini hesap ettikleri fiyat. Eğer iade etmeyeceksen 50-60 tl daha fazla fiyat istiyorlar senden.
Diğer konu, benim aracımda Yiğit marka akü vardı, son 1 yıldır da sıkıntılıydı desem yeridir. Özellikle son 1-2 aydır aküyle ilgili çok sıkıntı yaşamaya başlayınca değiştirip Varta aldım. Yiğit akünün ömrü kullanıcı yorumlarına bakınca 2-3 yıl arasında. Benimki 3 yılı göremeden emekliye ayrıldı tarafımca. Bu nedenle az biraz daha fark verip Varta veya Mutlu alabilirsin. İnci aküyle ilgili epey şikayet okudum. Gerçi müşteri hizmetleri de kullanıcıları pek mağdur etmiyormuş falan. Ama çok ters bir zamanda akü basmazsa çekilen çilenin telafisi olmaz.
Sonuç itibariyle bence az biraz kaliteyi de hesaba katıp karar verebilirsin. Yine kabul edilmiş bir gerçek de var ki;"akü şans işidir".