Mazda 323 Açık Hava Filtresi (Genel Konu)

Araç Markası
92 Mazda 323 SOCH 1.6
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Hatchback
Aracımdaki davlumbaz filtreyi iptal edip hava filtresi yaptırdım. Motordan biraz daha uzaklastiracagim onun dışında sorusu olan varsa sorabilir
20230317_130255.jpg
20230317_130300.jpg

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Lpg ile performans hava filtresi iyi geçinemiyor diye biliyorum. Umarım sorunsuz sıkıntısız kullanmak nasip olur.

Kullandıkça deneyimlerini bekliyoruz.

Araç Markası
92 Mazda 323 SOCH 1.6
Araç Renk ve Tip
Kırmızı - Hatchback
Lpg ile performans hava filtresi iyi geçinemiyor diye biliyorum. Umarım sorunsuz sıkıntısız kullanmak nasip olur.

Kullandıkça deneyimlerini bekliyoruz.
Ben direkt tofaş hava filtresi kiti aldım, kepine flanş yaptırdım. Kepin üstünde gaz borusu da olduğu için gaz ile sorun çıkarmıyor. Ilk başlarda gaz vermeden stop ediyor fakat ısındıktan sonra kullanıyorum. Zaten normalde benzinde sürüyorum

ege323f

Sessiz
Araç Markası
2001 Astina 323f 1.8
Araç Renk ve Tip
Bal Köpüğü Hatchback
Mazda 323 Astina full orjinal 140.000 km de motorda hiç bir oynama yoktur araca açık hava filtresi takmak istiyorum sorun çıkarır mı önerir misiniz araç 1.8 115 beygir olanı

Moderatörün son düzenlenenleri:

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Lpg varsa kesinlikle tavsiye etmem. Yoksa tercih senin.

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz
Zamanında açık filtreye gönül verenlerdenim. Fakat araştırdım gördüm ki bence getirisi götürüsünden çok... Rölanti düzensizliği ve verimsiz yakıt artışı ihtimalleri sebebiyle tercih etmedim. Ondan kazanacağım beygirleri aracı hafifleterek kazandım :)

umtbra

Sessiz
Araç Markası
1998-Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Merhaba, aracıma açık hava filtresi takacağım, krom boru yaptırıyorum fakat akışmetre dışında ne olduğunu bilmediğim başka bir şey daha var. Bu iki parça krom boruya takılacağı için sorun olacağını düşünmüyorum. Olursada eski haline döndürürüm.

İşaretli olan parçanın ne olduğunu biliyor musunuz?

1000019218.jpg

umtbra

Sessiz
Araç Markası
1998-Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Üstteki mesajım taşındığı için düzenleme yapamıyorum, tekrar yazmak zorundayım. Bu şekilde açık hava filtresi sıkıntı olabilir diyorsanız kutu içi de olabilir. Benim arabaya uygun bulamadım. Aynı ebatlarda hangi arabaların filtreleri uyar bilginiz var mı?

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Merhaba, aracıma açık hava filtresi takacağım, krom boru yaptırıyorum fakat akışmetre dışında ne olduğunu bilmediğim başka bir şey daha var. Bu iki parça krom boruya takılacağı için sorun olacağını düşünmüyorum. Olursada eski haline döndürürüm.

Ekli dosyayı görüntüle 71329
Isı ölçerdi sanırım boruda buna yer yapmıştım.

olmezozan

#ozanworkz
Araç Markası
Mazda 2 Sport
Araç Renk ve Tip
Beyaz

Ekli dosyayı görüntüle 71329
Z5 motor mu? IAT sensor

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Sorun yasadinizmi acik hava filtresi takinca?

z5 motor mu bilmiyorum, pek bilgili degilim motor konusunda.
Hayır ama montajı iyi yapılmalıdır motor ısısını almayacak şekilde bi montaj yapın motor ısısını alacaksa bence hiç takmayın.

umtbra

Sessiz
Araç Markası
1998-Mazda 323
Araç Renk ve Tip
Mavi-Sedan
Hayır ama montajı iyi yapılmalıdır motor ısısını almayacak şekilde bi montaj yapın motor ısısını alacaksa bence hiç takmayın.
Krom boruyu yapacak ustanin gosterdigi yere takarsak motor isisini kesin alir. Alt tarafa uzatalim sicak cekmesin dedim ama olmaz dedi nedense. Vazgececek gibiyim icime sinmedi. Daha dogrusu montaji yapacak ustaya guvenemedim.

Üst Alt