2010 yılından beri Mazda hep deneyimlemek istediğim bir araç oldu ancak Alfa romeo tutkum daha ağır bastı ve sırasıyla Alfa 147 1.6 ts, Alfa Gtv 2.0 v6 tb, Giulietta 1.4 tct 170 hp olarak toplamda 3 adet Alfa romeo sahibi oldum.
Kısmet olursa Mazda'yı deneyimlemek üzereyim. 2014 model Mazda 3 sedan powersense alma arifesindeyim. Cumartesi noter işlemlerini yapmayı planlıyorum.
Sizlere birkaç sorum olacak ve yardımınızı rica edeceğim.
Öncelikle aracı şehir dışından alıp uzun bir yol ile İstanbul'a geleceğim. Aracı alacağım firma Mazda 3'ü tanıdığından aldığını son bakımının 50bin Km de yapıldığını ve servis göstergesinde bakıma 6000 km gösterdiğini söyledi. Araç şuan 54 bin Km de. Kişi her ne kadar bakımlarının yapılı olduğunu söylese de biraz hassas bir kullanıcıyım ve aracın en azından yağ, filtre vs kontrollerini yapmadan yola çıkmak istemiyorum. Araç Mersin / Tarsus'da. Mazda Damla yetkili servis ile görüştüm, aracın garantisi bitene kadar tüm bakımlar orada yapılmış ama cumartesi saat 13:00'e kadar çalıştıklarını ilettiler. Ayrıca fiyat olarak da 950 TL dediler. Bu durumda Mersin Tarsus da güvenilir bir özel servis önerisi olan var mı? Yada benim gözle kontrol edebileceğim bir durum söz konusu mu? İstanbul'a döndükten sonra sizlerin tavsiye edeceği özel serviste bakımlarımı yaptırmak istiyorum. Mersin'de bunu nasıl yapabilirim. Aracı aldıktan sonra Adana'ya geçip bir arkadaşımı göreceğim ve pazar sabah Adana'dan İstanbul'a döneceğim. O sebeple cumartesi öğleden sonra Adana'da da özel servise gidebilirim. Bu konu haricinde araçta kronik bir sorun var mı? Alırken şunu mutlaka kontrol et diyebileceğiniz bir nokta var mı? Yardımlarınız için şimdiden teşekkür ederim.