MErhabalar,
Olayın merkezinden Japonya'dan bildiriyorum. Bu çıt çıt sesi benim aracımdan da geliyordu ama baya bi azaldı son dönemde, hatta artık gelmiyo sanki.
Çok sorun olmaz, zamanla geçecektir diye düşünüyorum.
Bu arada, daha detaylı bir yazı yazacağım ilerde ancak ilk gözlemimi belirteyim, Japonya'da sokaklarda Mazda çok fazla yok. Önde gidenler, Toyota, Honda ve Daihatsu.
Ek olarak, hani şu tipini hiç beğenmediğimiz Daihatsunun bir modeli var ya, Materia mıdır nedir, işte burda herkes onlardan ve o tipteki araçlardan kullanıyor.
Daha daha ötesi ise, burada artık dizeldir benzindir tartışılmıyor. Araçların büyük çoğunluğu hibrit, yanınızdan geçiyorlar ve yok gibiler.
Son olarak da, Japon üretimi dışında sokaklarda araba görmek, hele ki avrupa arabası görmek, hele ki Türkiye'de 6 ay sıra beklediğimiz malum markaları görmek mümkün değil, 1 tane bile görmedim. Büyük ülke böyle olunuyor demek ki, heryerde Japon malları, arabalar, TV'ler, telefonlar, teknolojiler, ne ararsanız.
Sonun sonu, bütün bu sanayi ve üretime rağmen cennet gibi yeşil bir ülke, hiçbir üst yapı için orman yok edilmemiş, deniz kirletilmemiş, çevre bozulmamış.
En sonuncu son, 1 tane RX-8 gördüm, yeşile çalan bir rengi vardı, foto da çektim, çok güzel görünüyodu. Sonra herkesi sağladı gitti tabi. Onun dışında bir tane kırmızı skyaktiv 3, bir tane de BL kasa kırmızı HB 3 gördüm, bi kaç tane de 2
Memlekete selam ola. Ciao.