"Zenginin malı züğürdün çenesini yorar" veya "Kedi uzanamadığı et için mundar der" bir gibi bir kaç atasözü ile bana cevap verebilirsiniz ama ben yine de içimden geçenleri yazmak istedim...
1-Sunroof yok.
2-Ön plaka bölümü aracın o tasarımına ihanet ediyor.
3-Ekran sabit.
1- RX8'den önce iki Mazda 3'üm oldu, sunroof'u açmaktan çok ışık gelsin diye kullanıyordum. RX8'e geçince neden yokki dedim 1-2 hafta sonra unuttum
Şu an hatırlamıyorum bile. İhtiyaç değil alışkanlık bence.
2- Ben plakayı kare yaptırdım, fena durmadı.
3- Ekrana da alışıyorsunuz, showroomda bakınca bu ne demiştim ama araç çalışırken, gerek çözünürlüğü, gerek arayüzü ve hızı herşeyi unutturuyor. Artı Mazda makyajlı 6 ve CX-5'de de aynı ekrana geçti. Uzun bir süre bu ekranı kullanacak sanırım.
Bir iki eksiklik de ben yazayım, genelde konuşuldu zaten.
1- Camların tek tuşla açılmaması (şoför tarafı hariç), ve cam tuşları ve ayna kontrolünde ışıklandırma olmaması. Cam kontrollerinin şoför için olanında ışık var diğerleri de el yordamıyla ordan bulunuyor da, ayna kontrollerini bulmak zor oluyor.
2- Bagaj halısının zemine oturmaması beni çok rahatsız ediyor. Halıda zaten oldukça ince bir yapıda. Acaba bagaj havuzu alsak o ağırlıkla daha sağlam durur mu ki
3- Hangi viteste olduğu gözükmüyor aracın. Ancak manuel moda alırsanız gösteriyor. Kadranın sol tarafındaki dijital ekranda sadece "D" yazısı ve km sayacı var
Koca ekran bomboş kalmış. Normalde reflex ve motion paketlerde orda dijital devir sayacı var hemde renkli. Ee demekki bişeyler konulabiliyormuş oraya. Yap şöyle bir animasyon izleyelim renkli renkli
4. Aracın otomatik kapı kitleme özelliği güzel, yalnız bir zaman ayarı olsa daha iyi olurdu. Belkide vardır tam kurcalamadım. Şöyleki aracın yanından uzaklaştığınızda anahtar da cebinizdeyse bir bip sesiyle beraber kitliyor. Dün eşimin kapısını açıp bindirdim ben diğer kapıya giderken anahtarın algı mesafesinden çıkınca kitledi. Eşim içerde ben dışarda kaldım
Sonra tekrar açmak için kapıya dokunuyorsunuz falan iki iş. Be mübarek bekle iki saniye geliyoruz
5- İstop'un devreye girmesi için çok fazla fren gücü uygulamak gerekiyor.