Sebebi ESP midir, yoksa başka bir sistem midir bilmiyorum ama dün itibariyle bir can kurtarmış arabadır M3.
Dün öğle saatlerinde ufak bir işimiz için eşimle buluştuk, sonrasında onu yolcu edip işyerime geri döndüm. Kendisi Eskişehir yolunda Bilkent kavşağına doğru seyrederken ana yolun sol tarafında yeşillendirme çalışmaları için arkasına dubaları iple bağlamış giden kamyonu görüp akan trafikle birlikte yavaşlıyor. Tabi sol şerit kamyon tarafından kapalı bu arada. Daha sonra yine akan trafikle birlikte hızlanmaya başlıyorlar kamyonu geçince. Orta şeritte 80-90 arası normal trafik hızında seyrederken birden öndeki araçların neredeyse durmaya yakın yavaşladığını farkediyor, bunun sebebi de Ankara'daki Eskişehir yolu trafiğini alt üst eden beyaz renkli özel halk otobüslerinin kafasına göre her yerde durması. Bu halk otobüsü normalde ek şeride girmesi gerekirken, normal 3 şerit olan ana yolun sağ şeridinde fütursuzca duruyor ve yolu iki şeride indiriyor tekrardan. Dolayısıyla da öndeki araçlarda ani bir yavaşlama başlıyor, trafik normalde hızlanma eğilimde iken. Bu durumu son anda farkeden eşim de, ani bir panikle kendisini o süratle giderken birden sol şeride atıyor (frene basmak aklına geliyor ama o an duramayacağını hissedince çarpmamak için sola kaçıyor) ama bana anlattığına göre kesin kaza yaptım diye korkarak yaşıyor bunu. Fakat sonra nasıl olduğunu anlamadan aracın düzelip şeride girdiğini farkediyor ve ileride trafik müsati olunca durup kendine gelmeye çalışıyor.
Bu olayın benzerini deneme sürüşü yaparken ben de yaşamıştım. Aracı almadan bir kaç gün önce deneme sürüşünde yetkili bana 90 km hıza çıkmamı ve orta şeritten olabildiğince sert ve hızlı şekilde direksiyonu çevirerek sağ şeride geçmemi söylemişti (tabi yol boş ve müsaitti.) Ben de çekinerek de olsa dediğini yaptım ve inanılmaz şaşırdım çünkü araç bi şekilde kendini toparlayıp düz gitmeye başladı.
Demem o ki, dün şükürler eşliğinde bir kez daha aracımıza verdiğimiz paranın ne kadar helal olduğunu ve karşılığını verdiğini düşünerek eve geldik...