Mazda 3 BL (2009-13) Yakıt Tüketimi

kadir

Kıdemli Üye
Araç Markası
Mazda 3 A/T İmp. 2012
Araç Renk ve Tip
Karamio-Sedan
Depoyu fulledik km sifirlandi
d87f03cb4d81ec0c41556e2d77667e02.jpg

Ve gaz biter sonuc

088e248936d9e9e92aec9253f4229592.jpg

Ortalama hiz 27
Ortalama yakit yol pc de 10.7
0.25 kurus
Vayy beee

Ozanihat

Katılımcı
Araç Markası
2016 - Egea 1.6 E-Torq
Araç Renk ve Tip
Füme - Sedan
851 km (Şehir içi ama sıkışık trafik en fazla %20)
44.65 Lt. Mazot
1 Lt. ile 19 km.
100 km'de 5.25 Lt. (Yol Bilgisayarı 5.9 Lt. diyor.)
215/50/17 lastik.
20231223_223210.jpg

downforce

Sessiz
Araç Markası
2011 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz - HB
Hortlatalım. 90. Yıl ile 2200 km yol yaptım. Şehir içi dışı karışık. İstanbul-Kocaeli-Eskişehir-Kütahya-Denizli-İzmir-Balıkesir-Bursa-İstanbul her ilin şehir içinde de vakit geçirdim. Ortalama hız 54 kms. Yakıt tüketimi 6,9 lt oldu.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Hortlatalım. 90. Yıl ile 2200 km yol yaptım. Şehir içi dışı karışık. İstanbul-Kocaeli-Eskişehir-Kütahya-Denizli-İzmir-Balıkesir-Bursa-İstanbul her ilin şehir içinde de vakit geçirdim. Ortalama hız 54 kms. Yakıt tüketimi 6,9 lt oldu.
Otomatik şanzıman de; tam olsun... :hhhhhh:

downforce

Sessiz
Araç Markası
2011 Mazda 3
Araç Renk ve Tip
İnci Beyaz - HB
Otomatik. LPG takılmamış. 2 Kişi. 4-5 tane antik kent ziyaret ettik. Tırmanış iniş baya vardı yani.

Son düzenleme:

OzgurC

Sessiz
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz Impressive
Merhaba,
1 ay kadar öne 2011 model HB otomatik vites mazda 3 satın aldım. Aracın genel konforundan memnunum ancak yakıt tüketimi 13 lt civarında ve bana daha önceki kullandığım araçlara oranla oldukça yüksek geldi. Bu arada araçta LPG de mevcut. LPG ayarlarına ve filtresine baktırdım ancak bir düşüş gözlemlemedim. Forumdan takip ettiğim kadarıyla konu 8-8,5 lt yakanlar ve 12-13 lt yakanlar olarak ayrışmış durumda. Sizce bu seviyeler bu araçlar için normal mi? Yoksa sanayileri dolaşıp para harcamaya başlamalı mıyım?

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Merhaba,
1 ay kadar öne 2011 model HB otomatik vites mazda 3 satın aldım. Aracın genel konforundan memnunum ancak yakıt tüketimi 13 lt civarında ve bana daha önceki kullandığım araçlara oranla oldukça yüksek geldi. Bu arada araçta LPG de mevcut. LPG ayarlarına ve filtresine baktırdım ancak bir düşüş gözlemlemedim. Forumdan takip ettiğim kadarıyla konu 8-8,5 lt yakanlar ve 12-13 lt yakanlar olarak ayrışmış durumda. Sizce bu seviyeler bu araçlar için normal mi? Yoksa sanayileri dolaşıp para harcamaya başlamalı mıyım?

Lpg ile tüketim 13 litre civarı ise normaldir. Benzinde ölçüm yapıyorsanız ve aşırı trafikte kalıyorsanız yine normal. Araç yol bilgisayarını da pek dikkate almayın, pompa hesabı yapın.

OzgurC

Sessiz
Araç Markası
Mazda 3
Araç Renk ve Tip
Beyaz Impressive
Lpg ile tüketim 13 litre civarı ise normaldir. Benzinde ölçüm yapıyorsanız ve aşırı trafikte kalıyorsanız yine normal. Araç yol bilgisayarını da pek dikkate almayın, pompa hesabı yapın.
Merhabalar Murat Bey,
Bilgi için soruyorum . Bu araçlarda yol bilgisayarındaki tüketimler LPG de ve benzinli kullanımda farklılık gösterir mi? LPG li kullanımda görülen ortalama değeri benzin değil de LPG ortalaması olarak mı değerlendirmeliyim? Henüz benzini ve LPG yi ayrı ayrı ölçecek kadar zamanım olmadı. Teşekkürler...

Murat Yılmaz

Seçkin Üye
Araç Markası
2012 Mazda 3 BL
Araç Renk ve Tip
Füme
Merhabalar Murat Bey,
Bilgi için soruyorum . Bu araçlarda yol bilgisayarındaki tüketimler LPG de ve benzinli kullanımda farklılık gösterir mi? LPG li kullanımda görülen ortalama değeri benzin değil de LPG ortalaması olarak mı değerlendirmeliyim? Henüz benzini ve LPG yi ayrı ayrı ölçecek kadar zamanım olmadı. Teşekkürler...

Yol bilgisayarı benzine göre hesap yapar ama pek dikkate almayın onu :) 230 kilometrelik, tek kontak yolu bile net hesaplayamadı.

Domestos

JaDeD
Yönetici
Global Moderatör
Araç Markası
Tabanway
Araç Renk ve Tip
Ten Rengi 41 Numara
Merhaba,
O ayrışma şehir içi ve dışı ayrışması.

Üst Alt