İlkkez mi oldu bu?
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim...Benzini doldurduktan sonra km sayacını sıfırladım.Bir diş benzine 11,5 km gitti. Bu arabada ne var anlamıyorum. Bakımını hemen yapmam mı lazım? Ya da bakımı gecikmemesine rağmen yakıtı bu kadar israf etmesi nedendir?
Tapatalk kullanarak iPhone aracılığıyla gönderildi
İlkkez mi oldu bu?
Depo tam dolmamış olabilirİlk kez
Arkadaşlar kafayı yemek üzereyim...Benzini doldurduktan sonra km sayacını sıfırladım.Bir diş benzine 11,5 km gitti. Bu arabada ne var anlamıyorum. Bakımını hemen yapmam mı lazım? Ya da bakımı gecikmemesine rağmen yakıtı bu kadar israf etmesi nedendir?
"diş" hesabı sağlıklı bir sonuç olmaz.
Hiç komple bitene kadar kaç km yaptığının hesabını yaptınız mı ?
Bana kalırsa eksik dolduruyorlar depoyu kadirin dediği gibiMurat abi ilk zamanlar tek dişle 50 km hatta biraz daha dikkatli kullansam 70 km leri görüyordum.
420-450 km. Ama bundan bir önce ki depoda yine dikkat ettim hatta kenara not bile aldım. Tek dişle 35 km yi görmüştüm. 50 km ye nazaran bakımı yaklaştı herhalde o yüzden yakıyordur dedim ama şimdi tek dişle 11,5 km gitti. Var bi sıkıntı ama çözemedim
İzmir buluşmasına gittiğimiz de ki değer den fazla değilmi abi
Otomatik şanzıman ise, olağanüstü değerler, değilse mükemmel değerler...Bende benzin yazayım bilgi olsun.
2011 1.6 benzin
Izmir ,afyon,konya,kayseri,bingöl, Erzurum-
Erzurum,sivas,ankara ,izmir
Klima hep açık, gündüz yolculuğu,benzin shell ,hız 110-130 arası
Toplam =3600 km yol
Toplam =1600 tl yakıt
Toplam = 227 litre
Ortalama= 6.2lt /100km
Ortalama = 0. 45 kuruş
(Afyon-izmir arası 0.40 kuruş)
Manuel vites , erzincan sivas arasinda sakaltutan gecidinde 3. Vitese kadar dustum deponun yarisini orda yaktim gibi hissediyorum o kadar uzun ve yüksek bir dağdı.Otomatik şanzıman ise, olağanüstü değerler, değilse mükemmel değerler...
2003-2006 yıllarında iki üç kez o güzergahı kullanmıştım, yol tek şeritliydi ve yapım çalışması vardı, hatta Zara'ya yakın yolda kalmıştım... rampaların dikliğini hatırlamıyorum ama 1700 rakımlı geçit tabelası ile karayolları binasını hatırlıyorum...Manuel vites , erzincan sivas arasinda sakaltutan gecidinde 3. Vitese kadar dustum deponun yarisini orda yaktim gibi hissediyorum o kadar uzun ve yüksek bir dağdı.