Ben yay alıp denemek istiyorum açıkçası ama araç modeline uygun yayı bulmaya çalışıyorum 16*25 yay ile başlayacağım. Gaz basma olayı benim düşüncem çok uzun olmayacağı yönünde. Amortisör eğer istenilen basınçta gazı tutamıyorsa yine eskiye dönecektir. Bu tür amortisörler başka sektörlerde de kullanılıyor. Mobilya, beyaz eşya vs. Örneğin benim evde davlumbazda bu gazlı NM değeri düşük olandan vardı basınç azaldı değiştirdim yine aynı hale geldi. Orjinal malzemeyi taktığım halde. Demem oki bu amortisörlerin bir süre sonra basınç azalması düştüğü için yardımcı olacak bir ara eleman ihtiyacı var işte bu yüzden kalıp yayı denemeye değer. Tabi birçok ölçüsü mevcut en uygununu kullanmak gerekir. Bagaj kapağı açılır kapanır mekanizmasına zarar vermemek için.
Benim araçta (ilk mesajda bulunan
@ibrasoft un aracı) mevcut şu an
yay ve gaz ikilisi olmadan olmuyor maalesef
şu an bagaj kapağım tam kalkmıyor, o yüzden amortisörlere gaz takviyesi şart...
@ibrasoft un ilk mesajda verdiği bilgiler ile bagaj kendi kendine tamamen açılıyor ve en sağlıklısı da açıldıktan sonra ileri geri sallanmıyordu. Eski aracıma da birebir aynı işlemi yapmıştık, o da o şekilde çok stabil çalışıyordu ama arada sırada amortisörlere takviye şart...