- Araç Markası
- 2015 Mitsubishi Lancer
- Araç Renk ve Tip
- İnci Beyaz Sedan
Bence o başka birşeydir abiAcaba bu bazen duyduğum ince tiz ses buradan mı geliyor ama kasislerde öyle bir ses yok, aracın hareket etmeden 2000-2200 devirleri arasında da bu sesi duyuyorum çünkü.
Bence deBence o başka birşeydir abi
Valla ustam aynen öyle, Herter serviste ustanın birini 1 saat esir aldım geçenlerde aradık durduk beraber bir yeri bulduk hallettik geçti, ama son bir aydır yine bir cızırtı duyuyorum bazen bakalım ne olacak :altı ay ara san bulamassın bu sesi acaba ne kurcala dur eline emegine saglık kardeşim
Aynen öyle ustam kışın sertleşen plastiklerden gıcırtı duyabiliriz.havalar sogudu için plastik aksam genleşmesi bu da ses yapmasına neden oluyor yazın iyi oluyor plastik aksamın yumaşayıp sesi kesmesi kışın oluyor abuk subuk sesler ..
Aks kafasında problem var ustaya göstermeniz lazımMerhaba arkadaşlar aracımın direksiyonunu sağa sola çevirdiğimde çok değil ama hafif hafif kıtır kıtır diye ses geliyor nedendir duruken ve çok yavaş bir şekilde viraj dönerken yapıyor ara ara bilgi alabilirmiyim teşekkürler
Amortisör takozu olabilir mi?Merhaba arkadaşlar aracımın direksiyonunu sağa sola çevirdiğimde çok değil ama hafif hafif kıtır kıtır diye ses geliyor nedendir duruken ve çok yavaş bir şekilde viraj dönerken yapıyor ara ara bilgi alabilirmiyim teşekkürler
Benim aks kafası bozulduğunda yolda boşa arttığımda çılgınca kafa sallamaya başlayınca götürmüştüm ustaya. O da direksiyonu tam tur çevirip boş arazide bir kaç manevra yaptı, araba dönerken içerde tıkır tıkır sesler duyuluyordu. Eğer sorun aks kafası ise tavsiyem mutlaka yetkili servisten parça fiyatı alın. Çünkü eğer parçayı sanayide bulamazsanız tornacılar faklı model parçaları üzerinde işlem yaparak montaj deneyecekler. Büyük ihtimalle sorun çıkmayacak bir çözüm ama maliyeti orjinal parça maliyetine yaklaşıyor, gidip orjinali almak daha mantıklı oluyor. Tecrübeyle sabittirMerhaba arkadaşlar aracımın direksiyonunu sağa sola çevirdiğimde çok değil ama hafif hafif kıtır kıtır diye ses geliyor nedendir duruken ve çok yavaş bir şekilde viraj dönerken yapıyor ara ara bilgi alabilirmiyim teşekkürler
Yani kışın daha çok ses geldiği malum ancak bahsettiğimiz 2000 rpm civarında gelen ses her mevsim mevcut. Ayrıca torpido kapağı değil göğsün içinden torpidonun sol üst tarafından geliyor. Elimi torpido içine sokup tavanına baskı yapınca ya da üstten aynı noktaya baskı yapınca kesilen bir ses. Birazdan unutmazsam video çeker yüklerim Adem Usta da buradayken bi görür belki basi bir çözümü vardır.@MjR ben aracın dikiz aynasıyla tavan birleşimine minik operasyon yapmıştım bir dönem olmadı ama çok minik te olsa bir süre sonra ses yine duymuştum, yukarıda Adem ustamın da dediği gibi soğukta trim sesleri biraz daha fazla duyuluyor, bunun kesin çözümü yok gibi görünüyor, eğer siz torpido kapağına baskı yaptığınızda sonuç alıyorsanız oraya yönelin, bu iş deneme yanılma yöntemiyle anca çözülür. Bu arada göğüsü sökmeyle işimiz yok zaten torpido kapağıyla azcık ilgilenin bakalım bir sonuç verecek mi.
Gözümden kaçmadıysa bahsettiğiniz bültende kasis geçişlerinde gelen bir tıkırtıdan bahsediyor. Benim duyduğum ise düz yolda herhangi bir viteste ya da boşta 2bin devir civarında gelen ve net duyulan bir ses. Az önce arabada denedim ama aynı devirde gözlük koyduğumuz bölgeden de benzer bir ses geldi hangine dokunsam diğerinden cızırtı geliyordu. Yolda araba biraz da yüke bindiyse daha rahat duyuluyor. Becerebilirsem yarın otobanda dener kaydeder eklerim buraya da.Bu konu icin bülten yayınladı zaten Mazda, yalnız ses çok yanıltıyor, çok iyi kulak lazım.