@bayraktar Hamdi bu senin amortisör körüğündeki yapılan işlemin çözmeye çalıştığı probleme benziyor sanki.
(Cümleye gel.)
Konu ses ise en deliniz benimdir. Yettim gari...
Bende olay tam tersiydi. Çukura girdiğimde (meyil ne tarafta olursa olsun) direksiyon sola dönüyordu. Bunu amortisör kule rulmanlarını söküp temizleterek/yağlayarak çözmüştük.
Direksiyondaki sertlik olayı da amortisör toz körüğünün amortisör darbe takozunu (amortisör takozu değil) sıkıştırmış olduğundan kaynaklı olduğunu gördük ve körüğün bir kısmını sünnet edip yağladık. Sorunu çözdük.
Tam emin olmamakla birlikte yukarıdaki sorunun direksiyon kutusuyla da ilgili olabileceğini düşünüyorum. Çünkü benim guzunun direskiyon kutusu tamir olmadan önce aşırı çukurlarda metal vuruntusu sesi çıkarıyordu. Problemde dönüş olayı da işin içine girdiğinde buradan olma ihtimali en azından gözden geçirilmeli diyorum. Çünkü bu araçlardaki sistem aynı mı bilmiyorum ama direksiyondan gelen mil ile birleşen kremayerdeki dişlilerin zamanla aşınmasından dolayı boşluk yapabiliyor ve bu da ses çıkarttırıyor. Tabi bu sorun ilk etapta sıkıştırılarak giderilebiliyor.
Tabi tüm bunlardan daha öncesinde askı rotları ve salıncak fişekleri vs de kontrole girmelidir diye düşünmekteyim. Çünkü kutu problemleri daha külfetli oluyor.
Son düzenleme: